" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Imprescindible prioritzar la ubicació de les renovables en espais degradats o antropitzats abans d'autoritzar nous projectes sobre sòl rústic

03/06/2023 11:59  
Acceptades

L’actual model d’implantació redueix la resiliència contra el canvi climàtic: macrocentrals eòliques que destrueixen biodiversitat i grans quantitats de bosc (amples camins per traslladar ales de 80m fins el cim de les muntanyes) i macrocentrals fotovolt. que arrasaran milers d’hectàrees de conreu (aliments + captació de CO2).

Cal prioritzar la instal·lació sobre les 38.000Ha de sòls degradats (antigues pedreres no restaurades, polígons industrials, xarxa viària, hivernacles, etc.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

El PLATER determinarà unes directrius generals i els criteris de la distribució de les instal·lacions d'aprofitament de les energies renovables, fonamentalment eòlica i fotovoltaica, a terra i en espais artificialitzats. Aquests criteris, per tant, consideraran les zones artificialitzats i les prioritzarà. Així mateix, seran criteris adreçats a la protecció de la biodiversitat, el medi hídric, el patrimoni cultural, el recurs eòlic i fotovoltaic, els espais protegits... S'avaluaran aquests criteris en el marc dels treballs del PLATER.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-06-86937
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86937/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86937/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...