" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia per la creació d'una Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Recollir aportacions i suggeriments a la proposta de Decret de creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Fase 2 de 2
Retorn 13/01/2024 - 13/02/2024
Fases del procés

Recursos humans de les biblioteques especialitzades

22/12/2023 10:28  
En avaluació

Algunes biblioteques especialitzades (BEG) no compten amb personal bibliotecari per a la catalogació i aquesta tasca es realitza mitjançant la contractació externa o la col·laboració amb altres bilbioteques. El Decret ha de tenir en compte aquesta situació i continuar permetent-la. L'obligació de disposar de personal especialista en algunes BEG pot fer que no puguin continuar formant part de la xarxa de BEG. En aquest escenari, qui en sortirà perjudicat, és la ciutadania.

Aquesta proposta està en avaluació perquè:

un dels vectors que es volen millorar amb la proposta de reglament és el fet de comptar amb personal professional en cadascuna de les Biblioteques especialitzades i Centres de documentació que formin part de la Xarxa. A banda, cal tenir en compte que els requisits tècnics i de coneixement que calen per prestar serveis a una biblioteca, sigui especialitzada o no, són objecte de regulació específica en un altre Decret ( Decret 124/1999, de 4 de maig, sobre els serveis i el personal del Sistema de Lectura Pública de Catalunya).

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions8

Referència: II-PROP-2023-12-87742
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87742/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87742/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

L'ideal és que a les biblioteques hi treballin bibliotecaris i documentalistes, al meu parer, el contrari degrada la professió.

Carregant els comentaris ...