" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia per la creació d'una Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Recollir aportacions i suggeriments a la proposta de Decret de creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades i Centres de Documentació de Catalunya.

Fase 2 de 2
Retorn 13/01/2024 - 13/02/2024
Fases del proceso

Característiques del catàleg digital compartit

28/12/2023 13:36  
Aceptadas

El catàleg general compartit de la Xarxa BECDC hauria de permetre la cerca i/o segmentació per tipologies o agrupacions de biblioteques (per temàtica, adscripció, tipologia, àmbit comarcal o altres).

Un sistema d'eina de descoberta podria incloure diferents tipus de catàlegs i repositoris documentals dels centres.

El catàleg digital compartit hauria de respectar les polítiques de circulació i préstec dels centres i agrupacions que hi participen.

Esta propuesta ha sido aceptada porque:

Es valoren positivament les propostes de cerca i segmentació i es tindrà en compte entre les diverses opcions amb què treballarà l’Administració.

Lista de adhesiones

y 2 personas más (ver más) (ver menos)
Número de adhesiones5

Referencia: II-PROP-2023-12-87830
Versión 2 (de 2) ver otras versiones

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87830/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/creacioxarxabiblioteques/f/3991/proposals/87830/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentarios más votados

1 a favor (33.3%)

A favor  Em semble correcte el sistema de filtres i l'eina de descoberta ja que moltes biblioteques especialitzades ja compten amb repositoris institucionals que haurien d'estar integrats en aquest catàleg digital compartit.

0 en contra (0.0%)

No se han encontrado comentarios con votos

A favor  

Em semble correcte el sistema de filtres i l'eina de descoberta ja que moltes biblioteques especialitzades ja compten amb repositoris institucionals que haurien d'estar integrats en aquest catàleg digital compartit.

Conversación con Miguel Navas

Opino que no s'ha de crear un catàleg nou, sinó aprofitar que el 85% de les biblioteques que estan al catàleg BEG estan també al CCUC (dada que sortirà en una propera publicació a l'Anuari de Biblioteques). Seria molt més senzill i efectiu que hi hagués un catàleg d'especialitzades (BEC) com a sub-part del CCUC, i després cada biblioteca el seu local si vol/pot (el BEG és un catàleg local). Si tinguéssim CCUC + BEC + BEG seria massa. De fet CCUC + el que sigui ja és massa en realitat perquè es cataloga dos cops.

Rectifico, el 60% de les BEG estan al CCUC. Però també hi ha un bon grapat de BEG (sobretot d'arxius) que ni estan al catàleg BEG ni a cap altre catàleg.

Totalment d'acord Anna, Belén i Miguel. Com s’indica a l’objectiu 3 és molt necessari promoure un catàleg digital compartit que permeti la consulta a diferents fons documentals, i també que tingui en compte la recerca als diferents repositoris i altres fonts d’informació on pengem informació. Reduir catàlegs i poder catalogar només un cop seria ideal.

Deja tu comentario

Inicia sesión con tu cuenta o regístrate para añadir tu comentario.

Cargando los comentarios ...