Procés participatiu sobre els equipaments cívics de Catalunya
Procés participatiu per a potenciar la vinculació dels casals cívics amb el seu entorn
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Procés
Els Casals cívics de la Generalitat de Catalunya són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, que fomenten la cultura cívica afavorint la convivència i la cohesió social. També promouen iniciatives de la comunitat que potenciïn espais d’intercanvi d’experiències personals, socials i comunitàries entre persones, i que tinguin per objectiu la prevenció, la integració i el treball a la comunitat.
El casal cívic és un espai multigeneracional, intergeneracional i divers que ofereix serveis, programes i/o activitats per a totes les persones. Aquestes activitats i serveis estan impulsades des de les entitats o les administracions, ja que aquestes últimes cedeixen espais, de caràcter puntual o estable, a d’altres administracions, entitats o col·lectius específics per a la realització dels seus programes i activitats, amb l’objectiu de donar-los suport en la consecució de les seves finalitats, de sumar esforços en l’assoliment del treball per a la comunitat i com a mecanisme d’enfortiment de la societat civil. Les accions han de ser de caràcter i interès col·lectiu.
Els casals pretenen possibilitar la creació de xarxes, i descobrir el valor de la participació comunitària. Per tant, també poden participar en i/o coordinar serveis, programes i activitats amb entitats i altres administracions per a la realització de projectes conjunts de caire comunitari.
Hi ha 3 reptes vinculats amb aquesta qüestió:
- Com es pot potenciar la implicació activa d’entitats i persones usuàries en la dinàmica del casal?
- Amb relació a quines necessitats existents al nostre territori podria actuar el casal?
- Com podria enfortir el casal la vinculació al territori?
Compartir: