" class="part-icon-bars">

Augment/reducció de l'IVA a determinats productes alimentaris per afavorir aquells que tinguin un menor impacte ambiental

07/12/2020 18:33  
Augmentar/reduir l'IVA a determinats productes alimentaris per afavorir aquells que tinguin un menor impacte ambiental (https://science.sciencemag.org/content/360/6392/987).
Número d'adhesions8

Referència: II-PROP-2020-12-80119
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/escacc/f/2991/proposals/80119/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/escacc/f/2991/proposals/80119/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (50.0%)

member-avatar Carolina

A favor  A favor.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

A favor  

A favor.

Conversa amb TToniTa

Una solució basada en els incentius econòmics (positius com subvencions o negatius com +IVA ) es seguir amb el mateix model, ara donen premis a uns i demà als altres. La política de preus i aranzels només es un mesura a curt termini.
Ara tenint que plantejar solucions a llarg termini (el clima es refereix a un període de 30 anys), parlen de 30 anys i més.
Hi a moltes mesures que poden semblar bones o dolentes avui i mostrar-se en sentit invers en el futur. Totes les mesures encaminades a reduir l'emissió de gases de efecte hivernacle a l'atmosfera semblen bones, per exemple, augmentar el consum de cereals pel cultiu de mes arròs és bo?, depèn, els arrossars son els principals emissors de metà a l'atmosfera.
En principi sembla bo reduir el consum de carn mitjançant una dieta mes vegetariana, també reduir el consum de energia de origen fòssil augmentant el consum de energies renovables i menys contaminants, ets, a qualsevol preu?, NO, els canvis tenen un preu, no només econòmic.

Per exemple, que preu es paga per construir un parc de aerogeneradors? Hi ha que veure els seus efectes sobre l'aigua superficial i soterrània, sobre les rieres i el efecte sequera i erosió del terreny. Hi ha que ver el efecte del parc sobre la biodiversitat, especialment aus i insectes, els efectes sobre els boscos i el ecosistema que conformen, els efectes sobre les persones soroll i canvis en els vents locals, ets. Tot i també els beneficis econòmics i la seva avantatja sobre altres alternatives possibles (fotovoltaic, biomassa, geotèrmica, nuclear, hidrològica, tèrmica, ets)
També sembla bé apostar per un consum de proximitat i la sobirania alimentaria, encara que els objectius siguin bons, el camí per aconseguir-los no sempre es fàcil ni directe (com son els preus i les subvencions)

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...