Preguntes per centrar les aportacions
Es comparteix la diagnosi que es fa dels territoris de muntanya, les seves especificitats i les conseqüències socioeconòmiques que se’n deriven?
Es considera que cal donar un tractament especial als territoris de muntanya per part dels poders públics?
S’està d’acord amb la reformulació dels objectius estratègics que han d’informar les polítiques de muntanya de les properes dècades?
S’està d’acord amb els nous instruments que es proposen en substitució dels actuals?
Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants? I, en concret, es podria desplegar una política de muntanya adequada sense necessitat d’una llei específica per aquests territoris?
Grups als quals s’adreça la consulta
Es considera que l’Avantprojecte d’una nova llei de muntanya interpel·la, en primer lloc, a les persones que viuen i treballen en els territoris de muntanya i a les institucions locals que vertebren i gestionen aquests territoris.
Tanmateix, atès que l’Avantprojecte de llei se centra en la qüestió del reequilibri territorial i la necessitat d’establir un tractament diferenciat a determinats territoris; i que afecta un territori amplíssim (el 46% de la superfície de Catalunya) el qual presta serveis ecosistèmics i socials d’interès nacional al conjunt de la societat; es considera que pot afectar els drets i interessos d’altres entitats i del conjunt de la ciutadania, per la qual cosa la consulta serà oberta al conjunt de ciutadans i entitats.
En especial, més enllà del conjunt de la ciutadania, interessa consultar:
Els ens locals dels territoris de muntanya.
Els actors econòmics del territori (associacions, empresaris, treballadors autònoms).
Les entitats que promouen el desenvolupament local o rural.
Els sectors professionals que presten serveis a les persones o treballen als territoris de muntanya.
Les entitats ambientalistes i col·lectius de defensa del territori.
Share