" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de la llei d'addiccions

Millora de la protecció de la població davant els riscos associats al consum de tabac, alcohol, altres drogues i dels usos no saludables de les tecnologies de la informació i la comunicació, els jocs i les apostes

Fase 2 de 2
Retorn 21/08/2020 - 06/09/2021
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Normativa

La iniciativa pretén adequar la normativa per poder fer front als reptes derivats del consum de risc d’alcohol, de l’aparició de nous productes de tabac i substàncies psicoactives i nous patrons de consum i també de l’augment de les addiccions comportamentals i patologies associades a conductes de risc amb la finalitat de protegir millor a la població, especialment a menors, adolescents i altres grups en situació de vulnerabilitat.

Objectius de l'Avantprojecte de llei

a) Millorar la protecció de la població davant els riscos associats al consum de tabac, alcohol, altres drogues i dels usos no saludables de les tecnologies de la informació i la comunicació, els jocs i les apostes

  • Protegir la població envers la diversificació del mercat i l’augment de l’accessibilitat i l’oferta dels productes del tabac, alcohol i altres drogues i dels jocs i les apostes
  • Millorar la protecció derivada de l’exposició involuntària al fum ambiental de tabac.
  • Fer front a l’auge dels patrons de consum intensiu d’alcohol, a l’expansió del consum de cànnabis i del fenomen dels clubs socials de consumidors d’aquests productes, a les addiccions comportamentals i a aquelles actuacions que inciten a dur a terme comportaments que posen en risc la salut de la població en general.
  • Reduir la prevalença del consum de tabac, alcohol, drogues i addicions comportamentals, especialment el joc amb diners on-line i l’ús compulsiu d’internet, en tota la població i sobretot entre els joves de 14 a 18 anys.
  • Reduir la morbiditat, la discapacitat i la mortalitat derivades de l’ús de tabac, alcohol, drogues i addicions comportamentals.
  • Disminuir les situacions personals, familiars i socials no desitjades (conflictivitat, violència, exclusió, etc.) associades al consum d’alcohol, drogues i a les addicions comportamentals.
  • Reduir els riscos i els efectes adversos, per a les persones i la comunitat, relacionats amb el consum de tabac, alcohol i drogues i les addiccions comportamentals d’altri.

 

b) Evitar o retardar el màxim possible que els col·lectius més vulnerables de la població s’iniciïn en el consum de d’alcohol i altres drogues ,així com en comportaments susceptibles de generar addicció.

  •  Reforçar la protecció de la infància i l’adolescència davant les accions de promoció de productes i conductes potencialment perjudicials per a la salut, especialment en entorns públics associats a una funció exemplar.
  •  Fer front a aquelles actuacions que inciten a dur a terme comportaments que posen en risc la salut dels infants, adolescents, joves i col·lectius vulnerables en relació amb el consum de drogues.
  •  Endarrerir l’edat d’inici del consum de tabac, alcohol i drogues i dels comportaments susceptibles de generar addicció en tota la població però sobretot en els joves de 14 a 18 anys.

 

Propuestas Ver todas las propuestas (22)

Considerar la farmàcia comunitària un recurs sanitari més per acompanyar, ajudar i fer el...
Las limitaciones a la publicidad, promoción y patrocinio deberían ser las mismas tanto para los...
La figura de los clubes privados de fumadores ha sido utilizada para intentar burlar la...
La concertació d’aquest servei es una bona eina per ordenar-lo territorialment, oferir-lo allà on...
Ver todas las propuestas (22)
Qué se decide L'opció plantejada sobre la que es definirà la normativa reguladora sobre les addiccions
Quién participa Dirigit a ciutadania en general
Cómo se decide A través de la proposta efectuada per la Secretaria de Salut Pública i aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, amb la valoració de la incorporació de modificacions recollides a través del portal Participa.gencat.cat
Departamento Departamento de Salud
Grupo promotor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Unidad promotora Agència de Salut Pública de Catalunya
Dispone de retorno No
Fecha de inicio 12 de marzo de 2020
Fecha de finalización 20 de agosto de 2020
Referencia: II-PART-2020-03-326

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiaddiccions/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiaddiccions/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

70

Participantes

69

Seguidoras

29

Comentarios

22

Propuestas

56

Adhesiones