" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei que regula el règim jurídic aplicable a la prestació del servei d’ITV (2023)

Consulta prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei que regula el règim jurídic aplicable a la prestació del servei d’inspecció tècnica de vehicles

Fase 4 de 4
Finalitzat 19/06/2023 - ?
Fases del procés

Regularitzar l'emplaçament de les ITV i minimitzar els riscos pel veïnat

27/02/2023 17:19  

Regularitzar les condicions d’emplaçament de les estacions ITV i evitar problemes com els creats per la ITV del Passatge Puigmadrona : evitar la instal.lació en zones amb alta densitat de població, en vies semi-peatonals ( embussos ), prop d’establiments escolars ( risc d’atropellaments ), obligació d’assegurar un bon aïllament sonor ( contaminació acústica ) i obligació d’assegurar un correcte sistema d’evacuació de gasos( contaminació de l’aire).

Número d'adhesions44

Referència: II-PROP-2023-02-86629
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiitv2023/f/3678/proposals/86629/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiitv2023/f/3678/proposals/86629/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

2 a favor (20.0%)

member-avatar Benjamin

A favor  La ITV del Passatge Puigmadrona en Barcelona es el perfecto ejemplo de lo que hay que evitar : - Está instalada en una vía semipeatonal (como lo muestran los planos de la TMB), creando atascos con los coches que están esperando a poder entrar en la ITV, generando bocinas de los coches que quieren circular por esta zona. - Está ubicada a menos de 30 metros de una escuela (escuela Dovella), creando situaciones peligrosas para los niños y niñas a las horas de entrar y salir de la escuela - Está expulsando los gases de los coches de la ITV al interior de la manzana Mallorca/Puigmadrona/Dega Bahi/Fontova, creando altos niveles de contaminación para los habitantes de esta manzana

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Editat
A favor  

La ITV del Passatge Puigmadrona en Barcelona es el perfecto ejemplo de lo que hay que evitar :
- Está instalada en una vía semipeatonal (como lo muestran los planos de la TMB), creando atascos con los coches que están esperando a poder entrar en la ITV, generando bocinas de los coches que quieren circular por esta zona.

Está ubicada a menos de 30 metros de una escuela (escuela Dovella), creando situaciones peligrosas para los niños y niñas a las horas de entrar y salir de la escuela

Está expulsando los gases de los coches de la ITV al interior de la manzana Mallorca/Puigmadrona/Dega Bahi/Fontova, creando altos niveles de contaminación para los habitantes de esta manzana
Comentari esborrat el 27/02/2023 18:03

La ITV del Passatge Puigmadrona porta des de finals dels anys 80 ocasionant problemes de contaminació de l'aire i sonors, problemes de circulació i moltes situacions de risc d'accidents.
Es va instal.lar en un tipus de zona (passatge semipeatonal en barri veïnal) no adequada per una activitat d'aquestes característiques.
Hi ha una escola al costat, i un projecte de súper-illa en marxa als voltants de l'estació de l'ITV. El més eloqüent seria traslladar aquesta estació a les afores de la ciutat.

A més, aquest cas no seria l'únic a revisar a la ciutat de Barcelona. El cas de la ITV del carrer de Diputació és un altre d'emplaçament poc idoni per aquest tipus d'activitat.

La renovació de llicències i la futura aprovació de llicències per part de la Generalitat hauria de regularitzar l'emplaçament de les estacions d'ITV, minimitzant les molèsties i els riscos d'accident pels catalans residents en nuclis urbans.

Aquesta instal·lació no hauria d’estar al bell mig d’una illa de veïns, rodejada de comerços, escoles i habitatges. Les cases i pisos del voltant rebem contínuament emissions. Hem sol.licitat moltes vegades medicions oficials que l’Ajuntament de BCN ha obviat. Els veïns i Veïnes estem tips de totes les molèsties que genera.

És incomprensible que en un context d'alta contaminació hi hagin encara estacions d'ITV urbanes (Puigmadrona, Diputació). La Generalitat té la obligació de garantir la salut pública dels ciutadans. El fet que no es facin medicions de les emissions ni del soroll és com a mínim sospitós

és una vergonya la quantitat de cotxes que accedeixen al Passatge de Puigmadrona a través de la vorera a tocar d'una escola, per arribar a la ITV @applusITV. No és de rebut aquesta activitat econòmica en un espai protegit

Hay que quitarla ya! Tengo entendido que en el permiso de establecimiento hubo irregularidades.

L'Associació de Veïnes i Veïns del Clot-Camp de l'Arpa sempre ha considerat que aquesta ITV no ha d'estar en aquest carrer, de fet no hauria de ser legal que estigués en un carrer tant estret i tocant a una escola. Reivindiquem que es facin els canvis legals i normatius necessaris per poder revocar aquesta llicencia d'ITV o obligar a fer un trasllat a un lloc adequat en un temps limit no superior a 2 anys.

Editat

Comparteixo algunes dades:
* segons la Com. Europea, cada any moren 307.000 persones de manera prematura a Europa(27), com a conseqüència de la contaminació per partícules.
* segons Xavier Querol, expert en contaminació assessor de l’OMS, respirar en condicions normals l’aire de Barcelona és l’equivalent a fumar-se dues cigarretes diàries.
* segons l’Institut de Salut Global, si el nivell de contaminació atmosfèric a Barcelona es reduís als llindars recomanats per l’OMS, s’evitarien 660 morts prematures l'any.
Des del meu punt de vista, tenint en compte els nivells de contaminació d'aquest punt del districte de Sant Martí de Barcelona, aquesta ITV del Passatge Puigmadrona, com totes les ITVs situades en contextos d'alta densitat poblacional i alta contaminació, haurien de ser traslladades a zones industrials, i desplaçades als entorns suburbans, per tal de reduir l'impacte en la salut de les persones que hi viuen a prop.
Administració: és hora de reaccionar, les morts no s'aturen!

Desde la Plataforma d'afectats per la ITV del Carrer Diputació ens adherim a aquesta proposta:
- No té cap sentit que una estació que atrau centenars de cotxes cada dia, molts d'ells antics, estigui situada al barri més contaminat de Barcelona.
- És un carrer per on passen nens cap 4 escoles properes, i la sortida i l' entrada no estan senyalitzades a la vorera (perill atropellament).
- Els cotxes contaminen molt ja que esperen amb el motor encès al carrer i envaeixen dos dels tres carrils, creant embussos i situacions de perill al carril bici.
-També cal regular les sortides de fums i la contaminació acústica dels patis interiors de les estacions, donat que fan servir altaveus de 7 del matí a 10 de la nit, cada dia. Demanem que es col.loquin sensors acústics i de contaminació a totes les estacions de ITV situades aprop de zones d'habitatges.
Exigim que es faci en un termini màxim de 2 anys un reemplaçament d'aquestes estacions cap a zones amb menys densitat de població.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...