" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de Llei del patrimoni cultural català

#lleipatrimonicultural Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei del patrimoni cultural català

Fase 2 de 2
Retorn 23/01/2024 - 23/03/2024
Veure les fases

Prohibició de treballar en arqueologia professional sense la titulació adequada

21/01/2024 19:11  

La llei ha de prohibir el treball en àmbit professional de persones no titulades (actualment permesa per l'obsoleta categoria d'auxiliar). S'ha de revertir aquesta situació, i s'ha de dotar a l'administració d'eines per tal de revisar que tot el personal que treballi a una excavació disposi d'una titulació universitària adequada. Han de quedar excloses les activitats de pràctiques (arqueologia programada), com és evident.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions5

Referència: II-PROP-2024-01-88156
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88156/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88156/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Antoni Lacasa Ruiz

Dona això molta garantia de professionalitat? És més la professionalitat o l'experiència?

Estimat Antoni, actualment la llei permet que qualsevol persona sense titulació ni experiència pugui participar en una excavació arqueològica professional mitjançant la categoria d'auxiliar (hi han casos comprovats). Exigir la titulació d'arqueòleg o de l'antic llicenciat en història (amb pràctiques al camp) donaria garantia, efectivament, de professionalitat. Et deixaries operar per un metge sense la carrera de medicina? Posaries els teus fills en mans d'una persona sense estudis en magisteri? Aniries al taller d'algú que no té cap titulació en mecànica? Pensa-hi, perquè és exactament el mateix.

Raül, t'agraeixo molt sincerament la teva resposta.
També hi ha excepcions.
Per altra banda, conec a no pocs professionals dels quals no confiaria en absolut i, per contra, no professionals erudits, on les seves aportacions no han estat considerades. Sé, no obstant això, que són excepcions.
Abraçada.

Benvolgut Antoni,

t'agraeixo enormement també la teva resposta. Com bé sabràs, les excepcions no poden conformar la norma. Em sap greu si hi ha gent molt sàvia en arqueologia, però com et deia, l'exemple que dones es pot traslladar a qualsevol altre camp professional. Per molts coneixements que tingui algú d'anatomia, no el deixarem operar si no ha passat per la facultat de medicina. No és una garantia absoluta (perquè sempre pot haver mala praxi, però això es pot pal·liar amb un bon codi sancionador), però ajuda a garantir la professionalitat i a poder exigir responsabilitats si escau.

Et torno ben afectuosament l'abraçada.

Ha estat un plaer, Raül, la teva resposta.
S'han de tenir en compte les constants legals. No aniríem bé si no es fa així.
Has estat molt amable.
Gràcies.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...