Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme
Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme
Clausula paridad de booking.com
Con el fin de evitar el actual dominio y dependencia del operador booking.com así como permitir la libre competencia se debería eliminar por ley la clausula de paridad que este exige a los alojamientos.
Sin paridad: esto significa que el proveedor de alojamiento no tiene ninguna obligación específica con Booking.com en cuanto a las tarifas, las condiciones y la disponibilidad que proporciona en la plataforma de Booking.com en comparación con otros canales (tanto online como offline).
Llistat d'adhesions
i 1 persona més
(veure més)
(veure menys)
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
5 comentaris
A França ja fa forçes anys que varen fer aixó. Booking s'ha convertit en pràcticament un monopoli.
Conversa amb JordiBCN
Et deixen fer "ofertes" off-line per telefon o mail pero ni se t'acudeixi possar preus mes baixos en la teva web corpotariva perque ho controlen. A més a més juguen amb adwords de google i sempre surten els primers, pagant, amb el nom del teu establiment i la famosa frase "Mejor precio garantizado".
Seria del tot necesari legislar a Catalunya vers aixó perque al final una bona part de la facturació de l'establiment se'l emporten ells amb l'agravant que la feina la fan els clients i el personal de l'hotel.
Això no només passa amb booking, he treballat en altres OTA que també ho fan, això es part de la negociació de cada empresa amb els establiments, Booking es un canal molt útil de venda, pero com a altres portals que també controlen la paritat o inclús ofertes amb valor afegit, ningú els obliga a utilitzar aquests mitjans. Per tant l'establiment que no vulgui aquestes condicions ha de buscar altres mitjans de venda, no fer una nova llei.
Moltes gràcies pel comentari.
Pero es tractaria de minimitzar el fet d'evitar que monopolitzin.
Es suposa que els mercats de venda han de ser lliures i el fet d'incloure, en els contractes hotel-OTA, una clausula d'aquest tipus jo crec passa a ser una clausula abusiva on NO PERMETEN EL LLIURE MERCAT. Ben segur trobariem alguna directiva europea o llei Estatal com ha succeit amb altres països. Si realment estic en el cert només es tractaria que la Generalitat fes el que s'anomena una trasposició de llei per adaptar-la al territori de Catalunya.
Necessitem un govern valent que s'atreveixi a defensar els interessos del sector turístic sense importar-li els rèdits polítics. Els hotels perdem competitivitat i a sobre ells paguen impostos a Holanda. Només per això haurien d'estar saltant totes les alarmes de l'Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...