" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Phase 3 of 3
Retorn 03/12/2021 - 04/05/2022
Process phases

Regulació de les Llars compartides

29/11/2021 16:30  
El Decret 75/2020, de 4 d'agost, de turisme de Catalunya contempla la legislació d'una nova modalitat d'allotjament: les llars compartides. Segons s'indica a la llei, aquest tipus d'allotjament es començava a regular a l'agost del 2021, però a la pràctica encara no s'ha fet. Cal desenvolupar aquest apartat del decret per tal de legalitzar la situació l'abans possible. La tramitació del NIRTC hauria de ser simple i la regulació ha de resoldre temes com el pagament de taxes.

List of Endorsements


Reference: II-PROP-2021-11-83008
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/83008/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/83008/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0.0%)

No comments with votes found

0 against (0.0%)

No comments with votes found

2 comments

REBRE GENT A CASA ES UN ACTE QUE GENERA SATISFACCIONS A LA PERSONA VISITANT I A QUI LA REP. DESAUTORITZAR AQUEST FET ES, PER A MI, DESHUMANITZAR EL PAÍS I LA CIUTAT. DEMANO ES RESPECTI LA POSSIBILITAT DE COMPARTIR CASA MEVA.
GRÀCIES.

Per a mi l'economia colaborativa es la que fa que hi hagi intercanvi d'una manera directa entre el consumidor i que ofereix el producte, per a mi seria un model d'intercanvi
Crec que si cal regular aquesta activitat es en la mesura que persones (rebedors o dadors del servei) tinguin un volum d'activitat alt o molt alt, entenc que es una activitat econòmica , aquí el govern del país ha de poder legislar per tal que es pagui el que correspongui ja que es com una activitat econòmica.
Ara bé, si una persona o família cedeix una habitació de casa seva això no es una activitat econòmica rellevant i si cal portar el control de persones doncs em sembla raonable. I les persones que generen algun ingrés cal declarar-lo a la declaració d'hisenda o on calgui.

La compartició de llars per estades mitges i llargues està ja recollit en les lleis, es regula via LAU igual que un contracte de lloguer, i hauria de estar incorporat temes de control de preus etc .... el lloguer per dies, a turistes, en zones tensionades, s'ha de prohibir, ni genera barri, ni genera arrelament, és un negoci pur i dur i genera increments de preus i gentrificació. Llogar habitacions si, per estades mitges i llargues i regulat per la LAU, es molt senzill, i aquí si que guanya tothom. Amb el lloguer turístic sols guanya qui especula amb les habitacions.

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...