" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de la memòria democràtica de Catalunya

Consulta pública prèvia a l'Avantprojecte de llei integral de la memòria democràtica de Catalunya

Fase 2 de 2
Retorn 10/12/2018 - 10/02/2019
Fases del procés

Indemnitzacions a familiars de víctimes mortes i desaparegudes a la guerra civil espanyola i dictadura franquista

13/11/2018 22:14  
Durant la guerra civil espanyola, les comunitats, la vida de les persones, i els seus plans financers van ser destruïts, es van perdre molts documents, van morir moltes persones, i multitud de projectes mai van arribar a realitzar-se ... com a resultat les famílies afectades per aquestes pèrdues haurien de poder recuperar els beneficis que els seus parents els haguessin destinat de no haver mort en el conflicte bèl·lic o com a conseqüència del règim polític resultant.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2018-11-75370

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/memoriademocratica/f/2335/proposals/75370/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/memoriademocratica/f/2335/proposals/75370/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

La reparació efectiva a de considerar:
1- Quan val la vida d'un home de 36 anys a punt de fer-ne 37, casat amb un nen de 13 i una nena13 . L'avi mobilitzat des de Celrà com d'altres arreu de Catalunya al segon semestre del 38 per substituir a la retirada de les Brigades Internacionals, al front del Segre (fortificació i defensa de L2 ) a Plans de Sió i mort al 12 gener del 39 a Montroig de Segarra.
2- Quan val les condicions de vida a les que varen de fer front el seu entorn familiar - muller fill i filla- degut a la mort de l'avi, penuria alimentaria, d'habitatge, estigmatització i manca d'escola.
Honestament s'hauria d'establir un mecanisme per valorar aquests fets i conseqüencies.
3- Després d'un temps de recerca imaginem que les restes de l'avi poden ser a una fossa comuna a Montroig de Segarra. La reparació efectiva en aquest cas tambe seria disposar dels recursos necesaris des de les seves troballes contrastades fins a tenir-les a la nova localització familiar.

Carregant els comentaris ...