Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

#LleiParticipa Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 13/03/2023 - 31/03/2023
Veure les fases

S1.2 Fer participació des de la voluntat, no pas des de l’obligació normativa

28/10/2022 10:44  
Acceptades

La participació cal basar-la en la voluntat de fer-la per part de les administracions impulsores no pas des de l’obligatorietat. Si es fa per obligació legal, sense creure-hi, no es contribuirà a crear una bona cultura de la participació i pot ser contraproduent en el sentit que pot comportar experiències no reeixides que minin la confiança en els processos de participació futurs. En aquest sentit, es valora que no cal definir temàtiques o polítiques concretes sobre les que cal obrir processos de participació. Ja existeixen normatives sectorials que obliguen a fer determinats processos i mecanismes de participació i no cal afegir-ne més, sinó que cada municipi ha de poder valorar i decidir quins projectes són rellevants i en quins cal incorporar la participació ciutadana.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

Es comparteix que la preceptivitat per si mateixa no assegura la qualitat. Es cercarà la ponderació entre participació efectiva i de qualitat.

Trobades relacionades:

Les necessitats dels municipis petits per impulsar la participació (sessió virtual)
11 d’octòbre 2022
10:00 - 12:30
Com la llei pot facilitar la participació als municipis petits? L’administració local és pionera en l’impuls de polítiques de participació ciutadana.   Els municipis petits (de menys de 5.000 habitants) són els grup de municipis més nombrosos de Catalunya amb 735 en total.  Alguns dels reptes de les administracions municipals en matèria de participació són similars als que tenen altres, com per exemple, la participació de col·lectius que habitualment no participen.  Però altres són específics i tenen a veure amb la realitat territorial que sovint es caracteritza per la dispersió dels nuclis urbans i la baixa densitat de població, l’estructura demogràfica i la dificultat d’accés a determinats serveis.  Sobre que debatrem: Quines respostes que es poden donar des de la llei als reptes en participació ciutadana? Reptes com:  • La participació en línia als municipis petits: infraestructures i mitjans. • La participació davant la realitat demogràfica i urbanística dels municipis petits. • Les necessitats i els recursos per fer possible la participació ciutadana. • El paper i compromís institucional de les administracions supramunicipals en el suport de les polítiques de participació als municipis petits. La sessió és una sessió monogràfica entorn a l'eix 5: les necessitats dels municipis petits.
Referència: II-PROP-2022-10-85822
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/85822/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/85822/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Carregant els comentaris ...

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes