" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Idioma dels treballadors públics

11/04/2022 17:52  

S'hauria de donar instruccions als treballadors públics de que es dirigissin als usuaris en català, com a mínim, no iniciar les converses sempre en castellà com fan alguns

Per què quan vaig al metge del CAP els metges em parlen sempre en castellà, quan alguns d'ells són catalanoparlants?

Perque molts treballadors públics es dirigeixen als usuaris en castellà, quan el cognoms d'aquests són no catalans, o quan tenen aspecte d'immigrants?

Llistat d'adhesions


Referència: II-PROP-2022-04-83753
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/83753/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/83753/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

3 a favor (37.5%)

member-avatar NURIA

A favor  A favor

1 en contra (12.5%)

Cap comentari amb vots

A favor  

A favor

A favor  

A favor

Mancant més informació, la suposició de l'idioma per part del funcionari és errònia. Llevat que ho tingui molt clar, es pot saludar en ambdós idiomes per detectar el que es farà servir en el tràmit.

També hauria de ser extensiu als professors. Estan massa acostumats a mantenir converses en castellà amb els nouvinguts, de manera que amb la creença de facilitar la feina (als pares i ells mateixos) estan impedint que aprenguin el català i el vegin com una llengua imprescindible i útil per les relacions socials a Catalunya, apart d'impedir l'ascens social.

Totalment a favor. El funcionariat hauria d'atendre en català per defecte. Després, hi ha molts problemes, s'utilitza una altra llengua, però el primer déu vos guard ha de ser en català, com a tots els països normals.
He arribat a presenciar la conversa d'una funcionària de l'ajuntament de la meva ciutat parlant en castellà amb un magrebí que li estava contestant en català.

Prova

A favor  

Prova2

En contra  

Prova3

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...