Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Creació d'espais de cooperació sobre llengua del teixit associatiu local

27/06/2022 13:51  

AUTORIA: Valls per la Llengua (Institut d'Estudis Vallencs).

CONTINGUT: Aquesta proposta parteix de l'experiència pròpia de Valls per la Llengua, que es considera reproduïble en altres municipis del país. Es tracta de crear espais de cooperació del teixit associatiu d'una ciutat o poble per implicar totes les entitats en la necessitat d'augmentar l'ús social del català i impulsar, des de la societat civil, projectes en aquesta direcció.

La Comissió de Llengua i Literatura de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) va posar en marxa, l'estiu de 2021, un projecte per promoure l'ús social del català a la ciutat. Concretament, els objectius eren:

- Informar i sensibilitzar la població vallenca sobre la situació de la llengua catalana i la necessitat d'actuar per millorar-ne la situació, i situar aquest tema en el debat públic local.

- Generar un consens social en aquest terreny a Valls i crear una eina per impulsar i articular des de la societat civil un procés de millora en l'ús social del català.

- Activar el compromís amb la llengua d'entitats locals i agents socials que no treballen específicament en aquest tema. Aquest plantejament es concretava en dues accions:

- Organitzar unes jornades anuals Valls per la Llengua (que tindrien lloc a final d'any).

- Crear un òrgan de cooperació del teixit associatiu i els agents socials vallencs per promoure l'ús del català a Valls, a partir d'un compromís amb un manifest i unes línies d'actuació que es presentarien en la primera jornada del 2021 i que es renovarien i actualitzarien en cada edició.

Aquell mateix estiu la Comissió va iniciar els contactes amb les entitats de la ciutat per demanar-los que donessin suport al manifest. El procés va durar uns mesos i va culminar al novembre de 2021, amb el compromís de 68 entitats de la ciutat de tota mena per articular un espai de cooperació del teixit associatiu que, en forma de taula de coordinació, promogui la millora de l'ús social del català a Valls.Així mateix, el manifest també preveia activar unes línies de treball des d'aquest espai per impulsar actuacions a la ciutat i també, en la mesura que sigui possible, a les entitats respectives, i fer el seguiment d'aquestes línies de treball a través d'unes jornades anuals sobre l'ús social del català a la ciutat.

La presentació pública del nou espai de cooperació va tenir lloc a l'Institut d'Estudis Vallencs de l'1 al 3 de desembre, amb les I Jornades Valls per la Llengua, que es van tancar amb un acte amb representants de totes les entitats en què es llegí el manifest.


Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-06-84235
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84235/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84235/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Carregant els comentaris ...

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes