" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Propostes de dinamització lingüística : personal, territori i llengua

05/08/2022 20:15  

-Facilitat la connexió amb el País Valencià i Mallorca (també la Catalunya Nord) a través d'un transport de baix cost, àgil, ràpid i freqüent, tant tren, com bus com vaixell. Ja sigui amb la mateixa gencat o aprofitant companyies com avlo, ouigo ,FGc etc.

-Fer intercanvis entre alumnes d'universitats ,instituts i primària constants, també entre gent adulta i entre professorat per escoltar i incloure tot tipus d'accents i vocabulari.

-Facilitat la validesa i la convalidació de tots els títols de català i crec també incloure proves específiques de cada territori per aprofundir en la unitat de la llengua i en el coneixement.

-Crear una Tv de tot el territori o la col.laboració entre les 3 de forma continua i crear concursos comuns, projectes comuns,programes comuns, informatius comuns, serveis comuns com un servei del temps i un programa del temps,amb accents de tot el territori barrejats i locutors de tots els territoris. Entendre els ppcc com una unitat cultural i lingüística.

-Produir i coproduir sèries o cinema, doblatges i eines i intercanviar-ho.

-Igualment en el camp radiofònic , premsa i xarxes socials.

-Crear competicions de l'àmbit català , de tots els ppcc, enlloc d'àmbit només català.

-Crear activitats que tinguin en compte tot el territori de parla catalana i la continua interconnexió a nivell cultural, a nivell social, de coneixement, d'intercanvi .

-Premis culturals, premis esportius, premis literaris , sortides a la natura, xerrades , festes, facilitat la barreja entre els parlants a través de la mobilitat i la oferta de allotjament entre els propis ciutadans a traves d'una app per facilitar els desplaçaments i els allotjaments.

-Estudiar crear una app de compartir viatges catalana,(tot l'ambit) igual sobre serveis, allotjaments, restaurants , bars

-Associacions com el Camí potenciar-les i difondre-les perquè la gent vagi amunt i avall i conegui el territori, amb guies de senderisme i llibres sobre el territori.

_Centres cívics, ateneus casals, crear una estructura de tot el territori amb una agenda completa, interactiva, de relació.

-Xarxa de cinema en català i de música d'autor i en català a tot el país, amb la creació i manteniment de locals enfocats a aquest fet.

-Intercanvi de teatre i altres arts com la dansa , la música, el circ a tot el país.

-Especial èmfasi en els nens i l'educació i la barreja de canalla de tot l'àmbit.

-Col.laborar a nivell polític per crear vincles cada cop més forts, no només ocasionalment, sinó de forma general.

-Doblatges de material audiovisual: cinema, sèries, informatius, concursos .. barrejant tots els accents del català dins un mateix producte

-Subscripcions de premsa i revistes en català a totes les administracions, ajuntaments, entitats , ateneus, concessions administratives, locals, casals , associacions , grups de tota índole, clubs esportius, teatres, estacions, bars etc

-Xarxes de consum i xarxes ciutadanes de tota índole a nivell de tot el territori, intercanvi de mostres culturals dels diferents àmbits amunt i avall , avall i amunt, dreta esquerra, esquerra i dreta .







Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-06-84238
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84238/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84238/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...