" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Realitzar un procés participatiu per diagnosticar motius i barreres per parlar el català en l'àmbit sanitari

05/07/2022 12:42  

Recollir opinions i valoracions del personal sanitari en relació amb l’aprenentatge i l’ús del català oral i escrit en l’àmbit sanitari. En aquest sentit, es podrien identificar causes i barreres relacionades amb el fet de no aprendre ni parlar català, la percepció del prestigi i necessitat de la llengua en l’àmbit sanitari així com les motivacions per aprendre’l i utilitzar-lo en el futur. La selecció dels perfils participants en el procés, especialment professionals de l’àmbit sanitari que no fans servir el català, seria clau per comptar amb una visió àmplia i diversa sobre les problemàtiques.

Aquest procés el podria impulsar el Servei Català de la Salut amb l’objectiu de millorar les polítiques lingüístiques que tenen l’objectiu de garantir l’ús normal del català en l’àmbit sanitari. El procés podria tenir un caràcter puntual o integrar-se dins dels processos d’avaluació i millora continua del sistema català de salut. 


Trobades relacionades:

Sessió deliberativa. Eix 8. Salut i atenció sociosanitària (En línia)
14 Juny 2022
17:00 - 19:00
Aquesta sessió forma part del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua. Es farà en línia i cal inscripció prèvia (places limitades a 50). L’objectiu de la sessió serà deliberar conjuntament sobre la situació de la llengua catalana en l’eix objecte de debat i consensuar propostes per millorar-la entre tots els participants. Per preparar la sessió trobareu informació a la pàgina Situació de la llengua, especialment en l’informe Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana i al resum tèmatic Salut i atenció sociosanitària.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-07-84318
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84318/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84318/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...