Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu
Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social
Nova ortografia, que respecti totes les variants de la llengua catalana, i unificació de la gramàtica
Tant a França com a Anglaterra, i suposo que a Itàlia i a altres llocs, hi ha veus autoritzades que reclamen una simplificació de l'ortografia.
Pel cas de la llengua catalana, n'he elaborat una proposta i la tinc a prova en un cercle limitat, com a pas previ a fer-la pública.
Està dissenyada de manera que es respecten totes les varietats de la llengua catalana. No implica canvis fonètics més enllà de les tendències evolutives de la llengua ja en curs. El resultat és bo, facilita moltíssim l'aprenentatge de l'escriptura, la velocitat de lectura i la pronunciació correcta de les paraules.
Alhora, he dissenyat una gramàtica comuna catalana, valenciana, balear, en què prenc les solucions més fàcils d'implementar entre totes les normes lingüístiques presents (IEC, AVL, etc.) i anteriors a en Fabra.
L'adopció d'aquesta gramàtica unificada facilitaria molt l'aprenentatge de la llengua, tant de la gent nascuda aquí com als nouvinguts, i permetria centrar-se més en el coneixement del vocabulari i no haver d'esmerçar tants esforços a aprendre l'ortografia i la gramàtica.
Finalment, he elaborat un diccionari d'unes 30.000 entrades amb totes les formes genuïnes de mots i expressions que normalment es diuen calcant el castellà, francès, italià i anglès, per ignorància de l'existència de la seva versió nostrada.
Denóncia un problèma
Aguest contengut non ei apropriat?
0 comentaris
Carregant els comentaris ...
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...