Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Consulta sobre l’avantprojecte de Llei d’alta muntanya

Consulta sobre el projecte normatiu inicial

Fase 1 de 2
Introducció 14/06/2024 - 30/11/2024
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

L’objectiu d’aquest procés de participació ciutadana és recollir propostes, suggeriments i aportacions que incorporin aspectes no recollits i que millorin el contingut i la bona comprensió a l’Avantprojecte de llei d’alta muntanya.

Objectius de l'avantprojecte de llei

Per tal d’ajustar-se als canvis de context i les especificitats dels territoris de l’alta muntanya identificats en l’apartat anterior, l’avantprojecte de llei redefineix, entre d’altres, els objectius de la política de muntanya que queden expressats així:

a) Atraure capital humà a l’àmbit territorial de l’alta muntanya i fixar la població existent.
b) Situar, en l’eix principal de les polítiques de muntanya, el desenvolupament d’empreses i projectes econòmics, amb la creació de polítiques d’atracció que garanteixin més llocs de treball, ocupació tot l'any i una diversificació de l’economia.
c) Preservar i posar en valor els actius territorials estratègics, entre els quals s’inclouen el patrimoni natural, l’arquitectònic, el cultural i el paisatgístic, així com els serveis ecosistèmics que l’alta muntanya presta al conjunt de la societat, promovent, si s’escau, la innovació en la gestió del territori mitjançant solucions de major viabilitat econòmica basades en la natura.
d) Incorporar, entre els objectius estratègics de la política de muntanya, l’adaptació als efectes del canvi climàtic, així com la internacionalització i l’aprofitament de les oportunitats que permet la cooperació transfronterera.
e) Garantir la gestió, la innovació i la qualitat en la prestació de serveis més enllà de la inversió en equipaments.
f) Promoure, a l’hora de minimitzar els inconvenients d’una posició territorial perifèrica, la digitalització i, especialment, la innovació logística, laboral i social que l’ha d’acompanyar per garantir els seus beneficis potencials.
g) Assegurar les infraestructures viàries locals que més afecten el dia a dia de la ciutadania resident.
h) Donar suport a les estacions de muntanya i la seva adaptació, així com a d’altres activitats econòmiques d’interès estratègic per al desenvolupament territorial.
i) Dotar els territoris de l’alta muntanya d'una infraestructura administrativa que garanteixi l'assistència tècnica als municipis de l’alta muntanya.
j) Promoure un model de governança que enforteixi els instruments de participació, la representativitat, l’especificitat de cada territori, la concertació i la corresponsabilitat dels seus respectius actors.
k) Ajustar les polítiques públiques a les especificitats de l’àmbit territorial de l’alta muntanya i de cadascuna de les unitats territorials que el conformen.

Objectiu de la consulta

Antecedents
La iniciativa normativa es va sotmetre a un procés de consulta pública prèvia, que es va iniciar el dia 27 de juny de 2022 i es va finalitzar el 27 de setembre de 2022,mitjançant el portal http://participa.gencat.cat al web de participació de la Generalitat de Catalunya.
En aquest moment actual s’enceta la fase de tramitació normativa amb una primera proposta de l’Avantprojecte de llei que se sotmet al tràmit de participació ciutadana, amb la voluntat de garantir la màxima participació, tal com es va fer en la consulta pública prèvia.

Objectiu
L’objectiu d’aquest procés de participació ciutadana és recollir propostes, suggeriments i aportacions que incorporin aspectes no recollits i que millorin el contingut i la bona comprensió de l’Avantprojecte.

Mecanisme de participació

Per tal de fer arribar els comentaris i propostes plantejades, o qualsevol altre tipus d’aportació en relació amb la consulta, recordeu que heu d’adreçar-vos a l’apartat “propostes” del menú corresponent. Per realitzar la proposta haureu d’estar donats d’alta al portal. Després d’aquesta consulta sobre l’Avantprojecte normatiu inicial s’obrirà el tràmit d’audiència de les persones interessades i d’informació pública.  

Propostes Veure tots (6)

No cal que des de l'observatori es facin diagnosi, només que es faci un recull de les moltes que...
Futur centre d'Interpretació de les mines de Malpàs
Crear un centre d'interpretació sobre les mines de Malpàs perquè la població conegui, estimi i...
Sent el patrimoni natural un actiu territorial estratègic dels Pirineus i, per tant, una peça...
Que es posin en marxa antenes d'atenció presencial de tots els serveis de la Generalitat almenys...
Veure tots (6)
Àrea Departament de Vicepresidéncia e de Politiques Digitaus e Territòri
Disposa de retorn No
Data d'inici Lo 14 de junh de 2024
Data de finalització Lo 31 de decembre de 2024
Referència: II-PART-2024-06-704

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/participacio-ciutadana-avantprojecte-llei-muntanya/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/participacio-ciutadana-avantprojecte-llei-muntanya/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes