" class="part-icon-bars">

Dibuixem l’Agulla

#L’AGULLA, PARTICIPA! Procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l’àmbit de l’Agulla

Fase 4 de 4
Fase de retorn 03/05/2022 - 13/10/2022
Fases del procés

Al·legacions a l’apartat AA3, sobre la prohibició d’hivernacles i túnels agrícoles als horts.

06/12/2021 22:55  
Adjunto un pdf amb al·legacions a l’apartat AA3 (activitats agrícoles), pàgina 185, del document “PDU Document inicial estratègic”. Extracte de l'apartat AA3: “AA3 Prohibir a tot l’àmbit del parc hivernacles, túnels agrícoles, emmagatzematge d’elements i eines a l’exterior de les construccions.”

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions6

Referència: II-PROP-2021-12-83090
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pduambitAgulla/f/3217/proposals/83090/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pduambitAgulla/f/3217/proposals/83090/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

No hauria de ser una qüestió de debat si a unes terres de cultiu s’hi poden posar hivernacles.

Conversa amb Ignasi AR

Vull fer un aclariment.

En l’apartat 3 del redactat que vaig presentar com a al·legacions (veure pdf en la proposta inicial d’aquest fil), hi vaig fer una contraposició entre hortolans i jardiners en relació al concepte d’estètica. Aquesta comparació no està feta, en cap cas, de forma pejorativa ni per treure mèrit a les tasques dels jardiners: Cadascun d’ells té els seus objectius primordials, alguns dels quals poden coincidir i altres no.
• Penso que ens posaríem d’acord amb què un dels objectius bàsics de l’horticultura és l’aconseguir aliments de qualitat. I que, en aquest cas, l’estètica li és un valor afegit, però no pas un valor fonamental. Més avall amplio aquest tema.
• I potser també ens posaríem d’acord amb què un dels objectius importants de la jardineria és l’estètica. I també amb què la concepció estètica és molt diversa i que, fins i tot, es pot presentar amb criteris totalment oposats.

Aclarir també que la comparació va sorgir arran d’observar, al document PDU, molts esments al concepte d’estètica. Aleshores, quan s’hi veu redactada la mesura de prohibir hivernacles i túnels agrícoles, tal qual sense més explicacions, es pot suposar que és degut als criteris d’estètica de les persones redactores del Pla. I ja vaig argumentar que estan fora de tot criteri agrícola.

A tall d’exemple, podríem tractar el tema de la poda de fruiters. Hi ha diverses escoles i hi ha diversos criteris. Alguns criteris són únicament productius i altres cerquen l’equilibri entre productivitat i mínima agressió a l’arbre. Tots ells, criteris agrícoles. Ara bé, si algú hi vol afegir un criteri d’estètica, potser ens hi farem mal: Per exemple, derivant cap a un extrem no hortícola, heu vist algunes oliveres podades a l’estil bonsai, en els jardins d’algunes cases? Algú pensa que són ‘estèticament boniques’? I no pensa que amb aquella poda s’està fent una forta agressió a l’expressió natural de l’arbre? I també es pot entendre que amb aquesta poda no es cerca la producció d’olives sinó la decoració del jardí. Aleshores, aquí tenim un primer exemple de què un concepte estètic és totalment contrari a un criteri agrícola.

En fi, retorno al motiu principal d’aquestes al·legacions. Hauríem d’entendres que l’ús d’hivernacles i túnels agraris, tal com expressa en Sergio en l’aportació anterior d’aquest fil, és un tema que no hauria ni d’entrar en debat, ja que és un element bàsic en horticultura. Qui ho vulgui prohibir sense més és que no ha entès que és l’horticultura.

Endavant amb la proposta d'al.legació Ignasi, res a afegir, demanem que s'elimini la prohibició de hivernacles i túnels agrícoles!

No té cap mena de sentit, bé només, segurament una questió estètica i perquè la gent de classe alta no vegi hivernacles quan passeja? Volem hortalisses de km 0 i no fer jardins aquí i fer-nos dur el menjar de lluny perquè aquí no queda bonic i/o estètic
Gràcies
Seguim!

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...