" class="part-icon-bars">

Pla Director Urbanístic Biopol - Granvia

PDU Biopol-Granvia

Phase 5 of 5
Fase 5. Seguiment 01/01/2023 - 31/12/2023
Process phases
Help

They are spaces for dialogue between citizens and the Administration, where you can contribute your opinions, needs, proposals and expectations.

Increase your participation through the mechanisms available to you!

Close help

About this process

This process belongs to Process

La importància d’aquest desenvolupament urbanístic recau en la creació d'un nou clúster d’activitat vinculada a la recerca biomèdica i també en la conformació d’un nou pol d’activitat econòmica d’alt valor afegit que comportarà un significatiu impacte econòmic sobre el mercat laboral i el PIB de Catalunya.

El Pla director es desenvolupa en un àmbit de 97,7 Ha. aproximadament, la majoria de les quals estan actualment destinades a activitats agrícoles (al nord de la Granvia) o a activitats residuals i desregulades (a excepció de les cotxeres de TMB) al sud de la Granvia.

Aquesta nova activitat econòmica i de recerca s’ha d’articular al voltant de l’eix de la Granvia que haurà de ser transformada per permetre, i millorar, la relació entre els costats nord i sud de la mateixa, així com per a reorganitzar la vialitat i els accessos als diferents equipaments sanitaris i docents existents en l’actualitat.

El nou Pla director urbanístic ha de proveir els sòls que es destinaran a activitat econòmica i de recerca, així com garantir les dotacions de sistemes d’espais lliures, equipaments públics i infraestructures que connectin aquest nou sector amb la trama urbana de la ciutat, potenciant, a la vegada, el seu emplaçament estratègic, envoltat d’equipaments sanitaris d’alta complexitat i abast territorial, al costat de la Fira Internacional de Barcelona i posicionat a mig camí entre el centre de Barcelona i l’aeroport internacional Josep Tarradellas. 

Objectius

  1. Facilitar la divulgació i comprensió del Pla director urbanístic.
  2. Aconseguir un pla de millor qualitat a través de les diferents perspectives i propostes recollides.
  3. Teixir noves relacions i millorar la governança amb els agents afectats del territori, per facilitar-ne la gestió i el seguiment durant el propi procés participatiu, així com també en les següents etapes de la tramitació urbanística.

Quins són els beneficis per a la ciutat?

Beneficis socioeconòmics:

  • Clúster biomèdic. Potenciarà els actuals equipaments sanitaris, educatius i centres d’investigació.
  • Pol d’activitat econòmica: Increment dels llocs de treball d’alt valor afegit lligats a la nova activitat econòmica i increment de la base fiscal de la ciutat que suposarà més recursos econòmics pel territori.

Beneficis urbanístics:

  • El soterrament de la Granvia. Millora substancialment la permeabilitat entre les dues bandes de la Granvia i la mobilitat gràcies als nous enllaços.
  • Augment de les zones verdes de la ciutat. Increment de l’estàndard de zones verdes per habitant (≈ 2 m² sup. verda / hab)

Beneficis mediambientals:

  • Manteniment dels ecosistemes existents. Potència un corredor ambiental estratègic que preserva l’avifauna existent.
  • Nova connectivitat entre la ciutat i el riu Llobregat. Modificació de l’àmbit del PDU per incorporar noves zones verdes que millori la connexió entre la ciutat i el corredor fluvial.

 Beneficis culturals:

  • Protecció i adequació del patrimoni arquitectònic. Les masies Cal Trabal i Can Massover nou es rehabilitaran per convertir-les en nous equipaments d’ús públic.

Eixos

  1. Model de les activitats i usos biomèdics i el seu impacte socioeconòmic.
  2. Model urbà i desenvolupament sostenible. 

Qui pot participar i com?

Estan convidades a participar totes les persones i/o entitats interessades en conèixer i aportar les seves perspectives en relació al nou Pla director urbanístic. Qui ho desitgi, podrà participar del procés tant de manera presencial, a través de les diferents sessions, com virtual, a través de l'espai de propostes d’aquesta plataforma registrant-se prèviament. Trobaràs totes les convocatòries en l’apartat sessions informatives i sessions deliberatives.

Quins impactes tindrà aquest procés participatiu?

Els resultats i propostes recollides durant el procés participatiu no tenen caràcter vinculant però sí podran tenir incidència i ser incorporades en el Pla, aquelles propostes que es valorin positivament. A la finalització del procés participatiu, es farà un retorn a la ciutadania explicant quines aportacions han estat incorporades i quines s’han desestimat, juntament amb una explicació sobre els motius de la seva inclusió o exclusió.

Propostes See all proposals (3)

Propostes de l'Associació de veïnes i veïns de Bellvitge
El document adjunt mostra les propostes redactades per l'Associació de Veïnes i Veïns de...
  • Created at
    20/05/2022
  • Comments count: 2
  • Created at
    21/05/2022
  • Comments count: 81
Propostes de l'Associació de Veïns Independent de Bellvitge (AVVIB)
Adjuntem les nostres propostes al procés participatiu del PDU BIOPOL GRAN VIA en un document en...
  • Created at
    23/05/2022
  • Comments count: 8
See all proposals (3)
Who participates Persones i/o entitats interessades en conèixer i aportar les seves perspectives en relació al nou Pla Director Urbanístic i ciutadania en general
Department Departament de Territori
Promoter group Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, Consorci per a la reforma de la Granvia a l’Hospitalet de Llobregat i Departament de la Vicepresindència i de Polítiques Digitals i Territori
Facilitators UTE Equal Saree - Pla Estel
Has summary unit Yes
Start date March 22, 2022
End date December 31, 2022
Reference: II-PART-2022-03-466

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pdugranvia/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pdugranvia/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Statistics

20

Participants

71

Followers

103

Comments

3

Proposals

10

Meetings