" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració de la Llei del patrimoni cultural

#patrimonicultural Actualització i millora del règim de protecció i conservació del patrimoni cultural català

Fase 2 de 3
Deliberativa 14/10/2024 - 28/11/2024
Fases del procés

Reconeixement patrimonial de les mines d’aigua com a ecohidrotecnologies ancestrals. Un sistema tradicional de captació d’aigua

09/10/2024 23:09  

Es manifesta la necessitat de que les mines d’aigua tinguin reconeixement patrimonial donat els valors polièdrics observats en estudis realitzats. Representen un important patrimoni cultural de gran valor:
Patrimoni material: Tècniques constructives, materialitat pròpia, resiliència, adaptativitat, potencial d’establir nous usos per mitigar el canvi climàtic.
Patrimoni immaterial: Coneixement de la tècnica i l’enginyeria sostenible. Transport d'aigua per gravetat sense ús d’energia.

Número d'adhesions8

Referència: II-PROP-2024-10-89103
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pp-patrimoni-cultural/f/4110/proposals/89103/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pp-patrimoni-cultural/f/4110/proposals/89103/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Proposta molt interessant. Les mines són estructures presents en gran part del territori català, actualment moltes en desús degut al creixement urbanístic i per la desaparició de l'activitat agrícola. La seva recuperació i posada en valor suposaria un actiu ambiental, econòmic (recuperar l'agricultura) i històric a moltes de les nostres ciutats i pobles. Com a societat necessitem recuperar sistemes com aquests que ens acosten els recursos de forma respectuosa amb el mediambient i amb un cost energètic 0.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...