Ayuda
Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.
Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.
Fases del proceso
Durant aquesta fase es presenta el procés de participació ciutadana al sector cultural i a la ciutadania en el seu conjunt, plantejant els diversos espais al seu abast per a informar-se i formular propostes.
Aquesta fase està centrada en facilitar la recollida de propostes entre el sector cultural i la ciutadania al voltant de la matèria de la protecció del patrimoni cultural.
Amb la voluntat de promoure i facilitar la màxima participació, s’estableixen diversos espais de participació:
Sessions presencials i virtuals de debat. Aquestes sessions són la fita central del procés de participació ciutadana. Es plantegen diverses sessions per tal de promoure la màxima accessibilitat, diversitat i pluralitat al procés.
Recollida de propostes en línia. A través d'aquest portal, qualsevol entitat, organització o persona pot formular les seves aportacions al voltant de la matèria.
L’objectiu d’aquesta fase és compartir els resultats del procés participatiu, tant a nivell quantitatiu (participants, aportacions, sessions, etc.) com qualitatiu (continguts dels debats i principals conclusions).
Està previst l’ús de tres canals comunicatius per a compartir els resultats:
Correu electrònic al conjunt dels participants i, si s’escau, de les persones convocades, a les sessions virtuals i presencials, debats autogestionats i propostes en línia.
Publicació dels resultats en aquest mateix portal.
Convocatòria de roda de premsa (o si s’escau, elaboració de nota de premsa) de presentació dels resultats del procés.
Procés participatiu per a l'elaboració de la Llei del patrimoni cultural
#patrimonicultural Actualització i millora del règim de protecció i conservació del patrimoni cultural català
Acerca de este proceso
Procés participatiu per a l'elaboració de la Llei del patrimoni cultural
El Departament de Cultura posa en marxa un procés participatiu per a l’actualització i millora del règim de protecció i conservació del patrimoni cultural català amb els objectius següents:
Informar la ciutadania d’aquesta iniciativa de regulació i ordenació del patrimoni cultural a Catalunya.
Organitzar un diàleg social ampli i divers sobre la normativa en matèria de patrimoni cultural al llarg del territori català.
Emprar els resultats del procés en la definició de la llei i de les actuacions associades, traslladant la informació obtinguda als grups parlamentaris amb l’objectiu de contribuir en el debat polític entorn a l’avantprojecte de la Llei de patrimoni cultural.
La finalitat és conèixer l'opinió de la ciutadania en general, les entitats i els sectors professionals relacionats amb aquesta matèria sobre com es pot actualitzar i millorar el règim de protecció, conservació, acreixement, investigació, difusió i foment del patrimoni cultural català.
En particular s’espera que es facin aportacions en relació amb els reptes següents:
Eix 1 - Què és el patrimoni?
Definició de patrimoni
Intervencions
Qüestions específiques per cada àmbit: arqueologia i paleontologia, arquitectura, arxius i gestió documental, conservació-restauració i museus i protecció de béns mobles.
Eix 2 - Competències i coordinació entre agents
Competències
Coordinació entre agents
Eix 3 - Reptes actuals i com abordar-los
Emergència climàtica i digitalització
Instruments de protecció i règim sancionador
Visibilització i accessibilitat del patrimoni
Propecció proactiva, compres i detecció de falsificacions
Documentos relacionados
Memòries i documents preliminars
Normativa
Plans sectorials
Díptic
Informes resultat de les trobades territorials
Informes resultat trobades sectorials
Compartir