Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Pressupostos participatius i tercer sector ambiental

Procés per decidir com enfortir les entitats ambientals catalanes al 2019 i promoure la implicació de la ciutadania amb la natura

Fase 6 de 6
Execució de les accions pendents de realitzar 20/01/2020 - 31/12/2020
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat engega els primers pressupostos participatius de la Generalitat de Catalunya.

El Pla de suport al tercer sector ambiental

L’any 2011 es va presentar el primer Pla de suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya, que tenia una temporalitat de quatre anys —del 2011 al 2014— i que va impulsar el Departament de Territori i Sostenibilitat d’acord amb les entitats del sector ambiental. L’any 2015 es va elaborar un segon pla quadriennal que refermava la voluntat de millorar la manera de governar, de manera que la cooperació entre la societat i l’Administració definís els eixos de treball en la planificació i execució de les accions de polítiques ambientals i de suport al tercer sector.

Aquest Pla va permetre posar sobre paper, després d’unes sessions de participació i discussió, els reptes que un conjunt d’associacions i fundacions representatives del sector havien expressat repetides vegades. Eren reptes i línies d’actuació enfocades a donar cos i força a un sector imprescindible, si volem avançar cap a una societat moderna on la temàtica ambiental tingui un espai cabdal per dibuixar polítiques de desenvolupament i de progrés.

Després d’aquest pla, el Departament elaborarà un Pla estratègic conjuntament amb el sector. En el marc d’aquest Pla, es durà a terme un procés d’elaboració de pressupostos participatius. 

Els pressupostos participatius

Aquest procés és una prova pilot. És el primera vegada que s’elaboren pressupostos participatius a la Generalitat de Catalunya.

Objectius del procés

  • Fer partícips a les entitats ambientals catalanes en les polítiques i accions de suport al tercer sector ambiental, i en la promoció del voluntariat ambiental de natura.
  • Socialitzar l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya 2030 (Estratègia ÉsNatura), i promoure la realització d’accions per fomentar-ne la implicació social.

Com s’articula?

  • Import que es posa a pressupost participatiu: 75.000 euros.
  • L’import màxim de cada actuació serà de 14.999 euros.
  • No podran ser actuacions d’inversió.
  • Termini d’execució durant l’any 2019.



Seguiment Veure tots els resultats (6)

Veure tots els resultats (6)
Qui participa Entitats ambientals de Catalunya inscrites al Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat
Àrea Departament de Accion Climatica, Alimentacion e Agenda Rurau
Disposa de retorn No
Data d'inici Lo 29 de novembre de 2018
Data de finalització Lo 31 de març de 2019
Referència: II-PART-2019-01-197

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pressupparticipatiuTSAcat/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pressupparticipatiuTSAcat/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

38

Participants

163

Seguidores

6

Resultats

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes