" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte d’ordre, pel qual s’aprova el Pla Rector d’Ús i Gestió de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus.

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte d’ordre, pel qual s’aprova el Pla Rector d’Ús i Gestió de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus.

Fase 2 de 2
Fase de retorn 01/11/2021 - 01/12/2021
Fases del procés

Mala zona de la proposada per captura i solta

08/10/2021 13:17  
Tal i com vam comentar a la reunió del passat desembre (i a l'anterior procés participatiu), des del club GEAS empordà pensem que la proposta de creació de zones de captura i solta sembla una manera encoberta de fer fora els pescadors submarins de bona part del parc. Si es crea la zona de captura i solta al club med, només queda el golfet pels que venim de la zona nord. El golfet és molt petit i es sobreexplotarà ràpid. Segur que hi ha altres mesures a aplicar menys dràstiques.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions7

Referència: II-PROP-2021-10-82677
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/prug/f/3281/proposals/82677/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/prug/f/3281/proposals/82677/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Totalment d'acord amb la proposta d'en Marc i el comentari d'en Jordi.
1) Cal recordar que la majoria del parc marí es de profunditats elevades. És ben conegut per tots els pescadors (de tot tipus) que les especies demersals i bentoniques pateixen barotraumatismes i la posterior mort en arribar a la superficie.
2) Les zones de captura i solta son sota els meus ulls una prohibició encoberta de totes les modalitats de pesca recreatives i comercials.
3) La captura i solta queda molt bé sobre el paper, però com bé apunta en Jordi en el comentari de mes amunt, només fara que moure la pressió pesquera cap a d'altres ambits del parc.

Carregant els comentaris ...