" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte d’ordre, pel qual s’aprova el Pla Rector d’Ús i Gestió de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus.

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte d’ordre, pel qual s’aprova el Pla Rector d’Ús i Gestió de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus.

Fase 2 de 2
Fase de retorn 01/11/2021 - 01/12/2021
Fases del procés

Reserves Naturals parcials: llocs d'excel·lencia ?

10/10/2021 20:04  
L’única forma per aconseguir la consolidació de les RNP com llocs d'excel·lència és : 1) Prohibir totes les activitats extractives en las RNP. 2) Aplicar amb eficiència una vigilància capaç de fer respectar aquesta prohibició És necessari que les zones de RI, RNP, PN siguin delimitades amb el decret del Prug, amb les activitats autoritzades o prohibides per que tots els sectors surtin beneficiats del Prug, pesca artesanal, pesca recreativa, sector turistic i la bio diversitat del Cap de Creus
Número d'adhesions11

Referència: II-PROP-2021-10-82738
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/prug/f/3281/proposals/82738/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/prug/f/3281/proposals/82738/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Todavía no se han enterado que una reserva cuidada y bien mantenida genera más riqueza. La mayoría de paises ya lo saben. Cuidan y vigilan sus reservas, aquí haciendo el idiota y creyendo en la bondad humana.

Un entorn com el del cap de creus ha de ser protegit. CAP activitat extractiva al cap de creus!!

Conversa amb DANIEL

Per protegir una zona i generar àrees amb limitacions, cal entendre quines son les modalitats extractives més respectuoses i les que son més danyines amb el medi marí. Per aconseguir una informació veraç és necesari l'implementació d'estudis científics d'impacte, avalats per organismes independents. És aleshores quan es poden vetar àrees amb criteris objectius. No te cap sentit criminalitzar al sector de pesca recreativa sense un estudi exhaustiu sobre el terreny. La pesca submarina reglamentada és un clar i fidedigne exemple de modalitat selectiva amb l'entorn, perquè permet seleccionar la mida, el gènere, l'espècie in situ. La resta de modalitats i arts de pesca no tenen ulls, esdevenen poc selectives. Els bisons es varen quasi extingir quan l'home blanc amb rifles i el ferrocarril varen comercialitzar la seva pell, si haguessin estat caçats només amb arcs i fletxes per a consum propi (idem en la pesca submarina) no haguessin estat al limit de desaparèixer. Estudi científic JA!!

Hola Daniel,
Per a que les RNP siguin llocs d’excel·lència per la conservació dins del parc i de foment de la dinàmica natural, fet que suposaria beneficis com:
• La recuperació de les característiques naturals de l’hàbitat, de les comunitats marines i dels processos naturals.
• L’Efecte reserva: Augment de la pesca als voltants de les RNP produïda per la disminució de la mortalitat provocada per la pesca o la derivada de la destrucció d’hàbitats, l’augment de la mida i l’abundància de les poblacions de les espècies vulnerables a l’activitat pesquera, l’augment de la densitat d’individus reproductors augmentant així el nombre de postes i la producció d’ous i larves.
No podem prendre mesures fetes a mida, no podem buscar petits arranjaments, com si la talla mínima del peix, el número de captures, la forma de la pesca, etc.... S’ha de prohibir tota activitat extractiva de les RNP
Els estudis cientifics d'impacte estan fet. Aquestes RNP representen 1/4 de la superfície del àmbit marí

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...