Pla territorial parcial del Penedès
PTP Penedès
Seminari amb experts 3. El model econòmic i productiu
Vídeo de la sessió:
Ponents
-
Jordi Carbonell. Sub-direcció General d'Inversió Industrial
Sistema d’Informació dels Polígons d’Activitat Econòmica
-
Eduard Brull. Federació d’Empresaris del Gran Penedès
Situació actual de les empreses al Gran Penedès
-
Joan Mateu. Unió empresarial de l’Anoia
Situació actual de les empreses a l’Anoia
-
Maite Esteve. Associació d'Elaboradors de Cava
Les empreses relacionades amb la vinya
Respostes_seminari_activitat_economica_pdf 2089 KB
Respostes a algunes qüestions plantejades per escrit a l’equip redactor del Pla territorial parcial del Penedès, durant la sessió d'experts sobre model econòmic i productiu del procés participatiu del passat 5 de novembre, que no es van poder respondre aquell dia durant la sessió virtual.
Av. Josep Tarradellas
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
4 comentaris
Conversa amb Jordi Oyonarte
Veien els ponents ja no anem be. Empresaris i polítics no representen el territori en quan a la economia i la productivitat. Aquesta concepció que la economia és el que fan les empreses és ja obsoleta. Economia es el que fan els autónoms, els parats, els estudiants i els jubilats també, per posar uns quants exemples de LA MAJORIA MARGINADA. El model productiu no es pot basar en el que volen les empreses, sino en com fer que molta ciutadania fora d'aquest sistemes s'hi integri i en sigui protagonista. Perqué la economia social no hi es representada? COOPSETANIA per exemple? és qui mes està fent per engegar nous projectes arrelats i amb futur, i no especulacions tipus Autodrom de terramar, oportar empreses inversores extrangeres que després a la primera crisi ens deixen amb el cul a l'aire.
em sembla be l'aportació, convé que tots els sectors dinàmics i amb visions renovadores hi siguin presents, de tota manera cal llegir bé el sentit de la història per veure cap on ens encamina el futur, cal segurament cercar, com en les arts marcials, el moviment just per a que l'excés de força del gran capital el posi en qüestió i possibiliti o porti a un canvi real de valors i/o de la manera de mesurar la riquesa mes basada en aquests valors. Ha arribat ja el moment? podria ser molt be aquesta la pregunta
Moltes gràcies per les vostres aportacions, estem treballant per a donar resposta a les vostres preguntes.
La promoció i defensa del sector agrari necessita de polítiques públiques proactives que compensin el dèficit que suposa la rendibilitat actual d´una hectàrea agrària envers una de industrial o de serveis. Només cal veure les xifres publicades per la Xarxa Comptable Agrària de Catalunya (XCAC) per entendre que si els criteris son exclusivament dineraris el nostre imprescindible sector primari desapareixerà. En som conscients? Es pensa deixar tot en les mans invisibles del mercat? No som capaços de pensar en termes de sobirania alimentària, de salut, de respectar el medi ambient consumint aliments que no viatgin milers de quilòmetres? Pensem en una agroindústria transformadora, arrelada al territori, sostenible a futur, que no marxi quan les xifres no siguin prou bones? Gràcies.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...