" class="part-icon-bars">

Reconeishença deth grad d'andicapat e era gestion dera dependéncia en encastre territoriau de Catalonha

Projècte de decrèt que se regule entà eth eth procediment entara reconeishença deth grad d'andicapat e era gestion dera dependéncia en encastre territoriau de Catalonha

Fase 3 de 3
Retorn 14/06/2024 - 14/07/2024
Veure les fases

Valoracions ajustades a les necessitats reals de les persones | La persona al centre

13/06/2024 00:21  

Les valoracions no sempre s'ajusten a les necessitats de suport reals de les persones. Masses vegades els criteris són "el que està disponible".

No és suficicient un %. Calen BONS informes, objectius, transparents i accessibles. Que descriguin les seves capacitats i mancances des de tots els punts de vista (psicológic, social, relacional, funcional...).

Que serveixi per concretar les necessitats de la persona, així com els suports als quals té dret i que se n'informi degudament.

Número d'adhesions12

Referència: II-PROP-2024-06-88860
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/reconeixementdegrau/f/4101/proposals/88860/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/reconeixementdegrau/f/4101/proposals/88860/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

La valoració no ha de ser tant sols un % , ha de ser una eina que serveixi per analizar les necessitats de support de les persones.

Penseu que les families estem en mans de l' Administració que decideix com es fan aquestes valoracions, però després veiem que aquestes valoracions tenen moltes mancances i no han valorat correctament les necessitats i suports de la persona. Les valoracions haurien de ser un ajut i no una font de desassossec més.

Les valoracions son fonamentals en el sistema, si no son correctes, si no reflecteixen la realitat, representen un greu problema perquè son la peça sobre la que es fonamenten moltes decisions, si la valoració no està ben feta tampoc ho estaran els ajuts.

Necessitem valoracions justes per donar un bon servei i poder cobrir les necessitats de suport dels nostres fills

Les valoracions han de ser justes i adequades a la persona, no tergiversades per motius pressupostaris. Una mala valoració pot canviar la vida dels nostres fills i filles.

Les valoracions per grau de discapacitat, per nivell de dependencia, l'EVO laboral, el dictàmen de l'EAP...passem per moltes valoracions. Totes s'haurien de fer in-situ i amb temps. No es pot fer una valoració en 10-20-30 minuts, responent un formulari (obsolet) en un ordinador, sense parlar a fons amb la persona i la seva família, ni amb els professionals que la coneixen. Una valoració té un impacte massa gran per fer-la ràpid, que depengui de la persona que la faci surti d'una manera o altra, o en funció del recursos que en aquell moment tingui l'administració. Tampoc hi ha cap informe on puguis veure el perquè. Et donen un % o et marquen una casella i apa.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...