La auto-gestió a nivell de AMPA per aquest tema és un factor que fa i crea escola. Des del moment que hi ha uns criteris de cost màxim i demés, i donat que és un servei que es PAGA per part dels pares, s'hauria de deixar llibertat per escollir la opció que més ens encaixi als pares i mares de les escoles.
Considero que el temps de migdia no és només un espai de "ranxo", sino que és una oportunitat pedagògica per a la educació en valors, autonomia, nutrició i lleure.
Actualment a la nostra escola la entitat encarregada del temps de migdia ofereix un servei que compleix a la perfecció el que penso que hauria de ser aquest temps de migdia. Perdre aquesta capacitat de decisió només pot ser percebut com una amenaça a perdre les condicions actuals en favor d'altres més econòmiques o fàcils de gestionar per a la administració.
En conseqüència, DEMANO al Departament d'Ensenyament que el nou Decret de menjadors reculli les consideracions aprovades en forma de moció ( Moció 196/X) al Parlament de Catalunya el passat 16 d'abril de 2015 i ratificades al 1 de març de 2016 per la comissió d'Ensenyament en sessió parlamentaria (resolució 16/X), especialment, els apartats a, b i d del punt 1 de la moció.
a) Que, entre altres models, es permeti que el centre mateix gestioni el menjador escolar, directament o per mitjà de l’AMPA o l’entitat creada a aquest efecte, d’acord amb el Pla de funcionament del servei de menjador escolar.
b) Que les famílies dels centres puguin participar en la presa de decisions respecte al model de gestió del menjador.
d) Que el servei de menjador escolar sigui part del projecte educatiu del centre i se’n valorin la integració en el currículum educatiu i la dinamització d’altres recursos pedagògics existents al centre per part del personal encarregat d’acompanyar els alumnes en temps de menjador.
Compartir