Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a la certificació Starlight i Pla ZEPQA per al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici

Pla d’acció per prevenir la contaminació acústica i lumínica del Parc

Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Les vostres dades personals quedaran guardades al fitxer participa.gencat.cat que té per finalitat fer difusió de les actuacions de la SGTO

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés



Des de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat s’ha obert un procés de participació que té com a finalitat recollir i debatre propostes que seran valorades per incorporar en:


A què ens referim?

Una Reserva Starlight és un espai natural protegit on s’estableix un compromís per a la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum de les estrelles. Un dels principals objectius de la declaració de Reserva Starlight és la preservació de la qualitat del cel fosc, així com també, fomentar-ne els diferents valors associats ja siguin culturals, científics, astronòmics, paisatgístics o naturals.

Una Destinació Turística Starlight és un lloc visitable que també gaudeix d’una excel·lent qualitat del cel fosc per tal de poder contemplar el firmament i especialment apte per a desenvolupar-hi activitats turístiques basades en aquest recurs natural. Un dels principals objectius de la Destinació és fomentar la millora de la qualitat de les experiències turístiques.

Les Zones d’especial protecció de la qualitat acústica (ZEPQA), o zones tranquil·les, són àrees que per les seves singulars característiques es considera convenient de conservar-ne una qualitat acústica.

Els Punts de referència són llocs d’especial valor astronòmic o natural que estan en zona de màxima protecció de la contaminació lumínica, però que es vol augmentar el grau d’aquesta protecció. Per tal que aquesta protecció sigui efectiva, a l’entorn de cada Punt de referència s’ha d’establir una àrea d’influència.

Protecció del medi ambient i de la biodiversitat

Per poder presentar la candidatura des de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat s’ha obert un procés de participació que té com a finalitat recollir i debatre propostes en l'àmbit de la protecció del medi ambient i la diversitat, podeu fer les vostres aportacions en l'espai de sota.

Saps què implica la contaminació acústica i lumínica per a les espècies tant vegetals com animals?

Com creus que podries contribuir a la protecció de la biodiversitat des del punt de vista de la contaminació acústica i lumínica?

Coneixes fonts de contaminació acústica o lumínica dins del Parc Nacional? Propostes d’actuacions per reduir la contaminació acústica o lumínica dins del Parc o al seu entorn.

Contaminació lumínica i observació astronòmica

Per poder presentar la candidatura des de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat s’ha obert un procés de participació que té com a finalitat recollir i debatre propostes en l'àmbit de la contaminació lumínica i l'observació astronòmic, podeu fer les vostres aportacions en l'espai de sota.

Quines activitats creus que es podrien realitzar arran de la certificació Starlight?

Coneixes algun lloc del teu municipi o de la zona ideal per anar a fer-hi observacions astronòmiques?

Quines mesures es poden prendre a nivell particular per contribuir a evitar la contaminació lumínica?

Si la teva empresa ja inclou activitats astronòmiques en els seus programes, quines són aquestes activitats? Quina demanda teniu?

Cultura i educació

Què és per a tu el cel fosc?

Creus que s’hauria de fer formació sobre astronomia i contaminació lumínica? Creus que s’hauria d’incloure als programes educatius?

Proposa idees sobre espais (museus, exposicions, centres...) o actes (fires, jornades,...) on es podria introduir informació permanent sobre prevenció de la contaminació acústica o lumínica i el seu impacte sobre el medi natural. 

Qui participa Residents a la comarca, entitats ambientalistes, prestadors de serveis turísitics i de lleure, restauradors
Àrea Departament de Accion Climatica, Alimentacion e Agenda Rurau
Disposa de retorn No
Data d'inici Lo 13 de novembre de 2017
Data de finalització Lo 4 de decembre de 2017
Referència: II-PART-2017-11-107

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/starlight/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/starlight/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

3

Participants

1

Seguidores

1

Debats

2

Trobades

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes