" class="part-icon-bars">

Jornades d'Innovació Democràtica 2019. Territoris Oberts. Pensant l'espai físic amb la ciutadania

#territorisoberts Jornades d'Innovació Democràtica - 19 de Novembre 2019

Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Aquestes jornades volen pensar i debatre sobre com i amb qui actuem en el territori a partir de la confluència de dos perspectives: la de la planificació i desenvolupament territorial junt amb la del govern obert: l’accés a la informació, la col·laboració i participació ciutadana, la transparència i les dades obertes.


Les polítiques relacionades amb el territori tenen un impacte directe a l’espai físic, allà on les persones habiten, i per tant les intervencions en el territori- sovint irreversibles- impacten la vida de les persones en diferents àmbits: l’economia, la mobilitat, l’habitatge, el medi ambient, etc.

La seva definició i implementació implica un alt grau de complexitat tècnica que ha fet que habitualment s’hagin definit des dels despatxos d’institucions i professionals. Però el territori és complex també i especialment per la diversitat  d’actors i interessos contraposats. Aquesta complexitat ens obliga a anar més enllà de solucions purament tècniques i instruments tradicionals de planificació. La gestió del territori és també la gestió de les relacions amb diferents actors, interessos i conflictes.

La planificació i ordenació territorial són instruments fonamentals per fer política. Això ens porta a una gestió democràtica i responsable del territori, que superi interessos particulars d’actors amb poder i influència, per incloure el conjunt d’interessos presents a la ciutadania. És aquí on les polítiques de territori es troben amb les polítiques de govern obert, establint canals de relació que permetin al conjunt de la ciutadania afectada l’accés a informació rellevant, comprenent i valorant els possibles impactes, junt amb la capacitat d’incidir, col·laborar i/o controlar la definició i intervenció en el territori.

Aquestes jornades, organitzades per la Secretaria de Govern Obert i el Departament de Territori i Sostenibilitat seran un espai de reflexió per identificar aquells elements fonamentals en una estratègia de territori que vulgui anar més enllà de solucions tècniques i incorpori elements de gestió i planificació democràtica.

Objectius

·        Destacar els beneficis d’una gestió democràtica del territori

·        Aprendre de diferents experiències i territoris

·        Compartir i intercanviar perspectives entre professionals i ciutadans

Metodologia

Les jornades incluen ponències d'experts i la exposició de casos concrets. Els participants podran fer arribar preguntes per a les diferents sessions

Horari i lloc

Les jornades tindran lloc el proper 19 de novembre de 9 a 14h a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat, a l'Avinguda Josep Tarradellas, 2-6, Barcelona

Departament Departament d'Acció Exterior i Unió Europea
Grup promotor Secretaria de Transparència i Govern Obert
Unitat promotora Secretaria de Transparència i Govern Obert
Disposa de retorn No
Data d'inici 19 de Novembre de 2019
Data de finalització 19 de Novembre de 2019
Referència: II-PART-2019-10-278

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/territorisoberts/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/territorisoberts/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

75

Participants

192

Seguidores

1

Trobades

3

Respostes