" class="part-icon-bars">

Un nou model energètic per Catalunya

#TransicióEnergètica Tu tens l'energia, tu tens el poder. De consumidors passius a "prosumidors" implicats.

Fase 2 de 2
Fase 2 01/10/2019 - 31/12/2019
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Debats en línia amb l'objectiu de reflexionar i plantejar les necessitats i solucions per a realitzar una transició de model energètic a Catalunya.


Un dels grans reptes que hem d’afrontar com a societat és la transformació del model energètic actual, per motius energètics, mediambientals i especialment, per motius socials.

El Pacte Nacional per a la transició energètica a Catalunya neix d’aquesta necessitat de construir un nou model energètic més net, distribuït i democràtic, que defineix com a objectiu un escenari energètic català basat al cent per cent en energies renovables en l’horitzó 2050. Per aconseguir aquest repte, la societat civil esdevé una peça clau. Cal construir solucions de manera col·lectiva, i per això és imprescindible explorar formats més participatius on es doni veu a la ciutadania.

Per a fer-ho, L'Institut Català d'Energia organitza aquests debats en línia amb l'objectiu de reflexionar i plantejar les necessitats i solucions per a realitzar una transició de model energètic a Catalunya. Es proposen tres reptes: "Autoconsum fotovoltaic i comunitats solars", "Vehicle elèctric i oportunitats d'emmagatzematge d'energia" i "Digitalització de l'energia" que corresponen a tres eixos clau del nou model energètic. Algunes de les aportacions que es podran trobar en cada eix, provenen de les sessions de treball presencials realitzades per l'Institut Català d’Energia gràcies al suport de la Fundació Obra Social la Caixa, en un cicle de reflexió sobre la transició energètica adreçat a la societat. Aquest consta de dues conferències obertes al públic en general i tres sessions de treball presencials de petit format. Les sessions de treball han estat participatives i els assistents han reflexionat, debatut i plantejat conjuntament necessitats i solucions als mateixos reptes proposats: "Autoconsum fotovoltaic i comunitats solars", "Vehicle elèctric i oportunitats d'emmagatzematge d'energia" i "Digitalització de l'energia". Un cop s'hagin dut a terme les sessions de treball presencials, les aportacions rebudes es publicaran al portal i es podran trobar a l'apartat d'aportacions.

Aportacions Veure tots (80)

Acceptades
Possibilitar el lloguer d'espais públics per a generació d'energia fotovoltaica privada.
...
Veure tots (80)
Qui hi participa Totes les persones que vulguin fer arribar les seves idees, necessitats, aportacions i punts de vista sobre el nou model energètic que necessita Catalunya.
Departament Departament d'Empresa i Treball
Disposa de retorn No
Data d'inici 12 de Febrer de 2019
Data de finalització 30 de Maig de 2019
Referència: II-PART-2019-03-223

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/transicioenergetica/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/transicioenergetica/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

7

Participants

264

Seguidores

15

Comentaris

80

Propostes

67

Adhesions

3

Trobades