Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
#CETSMontgrí Espai de participació per al desenvolupament de l'Estratègia de Turisme Sostenible 2021-2025
Sobre aquest consell de participació
Espai permanent de coordinació entre entitats, població local i el Parc per a la co-gestió de l'estratègia de turisme sostenible dels municipis que integren el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.
La Carta Europea de Turisme Sostenible és una eina de gestió que permet als espais naturals protegits desenvolupar el turisme de manera sostenible.
Objectius
- Protecció i conservació dels valors naturals i culturals del territori
- Desenvolupament econòmic i social de la població local
Com?
- Mitjançant el treball en xarxa entre el sector públic i el privat
- Amb una estratègia compartida basada en el compromís - la planificació - la millora contínua
Beneficis
- Un millor lloc per viure, un millor lloc per visitar
- Experiència turística de qualitat per al visitant
- Equilibri entre la conservació del patrimoni natural i cultural i l'activitat turística
Propòsit de l'acció
Visió
Esdevenir un model de referència d’Espai Natural Protegit marítim-terrestre, en matèria de conservació i ús de l’espai, a partir de la valorització i protecció dels recursos naturals, culturals i paisatgístics.
Fer del Parc Natural l’element catalitzador del desenvolupament socioeconòmic dels 8 municipis que l’integren.
Estratègia de Turisme Sostenible 2021-2025
Generar un model de turisme sostenible com a motor de regeneració, que sigui compatible amb la conservació dels recursos naturals i culturals, que generi una economia pròspera i sigui beneficiós per a la comunitat local.
Fer del Parc Natural un dels principals motius de visita per la seva identitat i valors, on es pugui desenvolupar turisme els 365 dies l’any amb productes ecoturístics i la captació de nous segments de la demanda.
Garantir que els components de la cadena de valor del Parc Natural siguin accessibles i eficients energèticament, a nivell de mobilitat i a nivell d’infraestructures, ja siguin públiques com privades.
Fer de la CETS un element per millorar la comunicació entre tots els agents implicats i aconseguir la sensibilització conjunta de territori vers la fragilitat de l’entorn.
Aconseguir un territori cohesionat, on el Parc Natural es visualitza com un valor afegit per a tots els actors que hi conviuen. I amb un model de governança basat en la cooperació, el compromís i la co-responsabilitat per assolir els objectius.
Compartir: