Information about the cookies used on the website
We use cookies on our website to improve the performance and content of the site. The cookies enable us to provide a more individual user experience and social media channels.
" class="part-icon-bars">

Comitè de Profit

#Comitedeprofit Prevenció de les pèrdues i el malbaratament i aproftiament alimentari a Catalunya

Help

They are spaces for stable interaction between citizens and the Administration, where you can contribute your opinions, needs, proposals and expectations.

Close help

About this paticipation council

Grup d’intercanvi i treball en xarxa d’entitats, empreses, centres de recerca i administració pública implicades en la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari a Catalunya. 

El grup es constitueix inicialment el 2017 impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya en el marc del projecte europeu Ecowaste4food i s’ha anat consolidant com a espai d’intercanvi entre els agents en els últims anys. 

Dins del projecte Interreg Europe Ecowaste 4 food” (2017-2020), l’Agència de Residus de Catalunya va impulsar la creació del comitè estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris de Catalunya, per tal d’elaborar de manera coordinada el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).  

La continuïtat del comitè més enllà del projecte europeu es va acordar a principis de 2021, donat que la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris és un tema plenament vigent impulsat per la Llei 3/2020 i que el comitè ha esdevingut un punt de trobada molt útil per als diversos agents implicats. 

El comitè de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, anomenat també Comitè de Profit, està format per agents clau provinents de l’administració pública, l’àmbit empresarial, la recerca i les universitats i les entitats socials i ambientals. L’Agència de Residus de Catalunya és l’entitat responsable de la seva dinamització. 

Els objectius del Comitè de Profit són: 

  • Generar valor a les organitzacions que en formen part a través de la seva activitat. 
  • Facilitar i difondre informació sobre la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya i arreu. 
  • Promoure i facilitar l’intercanvi d’experiències, l’aprenentatge compartit i la creació de contactes entre les organitzacions membres. 
  • Donar visibilitat als projectes impulsats per les organitzacions membres en l’àmbit de treball. 
  • Promoure el treball conjunt a partir de metodologies d’agendes compartides. 
  • Ser un òrgan de debat i consultiu per analitzar i debatre les qüestions que estiguin relacionades amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya.

Accions See all proposals (35)

  • Created at
    10/09/2022
  • Comments count: 0
Accepted
La Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari neix amb l'objectiu...
  • Created at
    10/09/2022
  • Comments count: 0
Accepted
Segons l’Agència de Residus de Catalunya, cada persona genera 35 quilograms de residus...
  • Created at
    10/09/2022
  • Comments count: 0
  • Created at
    10/09/2022
  • Comments count: 0
See all proposals (35)
Area Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Duration Indefinite
Reference: II-ASSE-2022-02-100

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/comitedeprofit/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/comitedeprofit/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Statistics

35

Proposals

3

Meetings

14

Answers

2

Comments

You need to enable all cookies in order to see this content.

Change cookie settings