Dins del projecte Interreg Europe Ecowaste 4 food” (2017-2020), l’Agència de Residus de Catalunya va impulsar la creació del comitè estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris de Catalunya, per tal d’elaborar de manera coordinada el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).
La continuïtat del comitè més enllà del projecte europeu es va acordar a principis de 2021, donat que la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris és un tema plenament vigent impulsat per la Llei 3/2020 i que el comitè ha esdevingut un punt de trobada molt útil per als diversos agents implicats.
El comitè de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, anomenat també Comitè de Profit, està format per agents clau provinents de l’administració pública, l’àmbit empresarial, la recerca i les universitats i les entitats socials i ambientals. L’Agència de Residus de Catalunya és l’entitat responsable de la seva dinamització.
Els objectius del Comitè de Profit són:
Generar valor a les organitzacions que en formen part a través de la seva activitat.
Facilitar i difondre informació sobre la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya i arreu.
Promoure i facilitar l’intercanvi d’experiències, l’aprenentatge compartit i la creació de contactes entre les organitzacions membres.
Donar visibilitat als projectes impulsats per les organitzacions membres en l’àmbit de treball.
Promoure el treball conjunt a partir de metodologies d’agendes compartides.
Ser un òrgan de debat i consultiu per analitzar i debatre les qüestions que estiguin relacionades amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya.
Compartir