Comitè de Profit
#Comitedeprofit Prevenció de les pèrdues i el malbaratament i aproftiament alimentari a Catalunya
Sobre aquest consell de participació
Grup d’intercanvi i treball en xarxa d’entitats, empreses, centres de recerca i administració pública implicades en la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari a Catalunya.
El grup es constitueix inicialment el 2017 impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya en el marc del projecte europeu Ecowaste4food i s’ha anat consolidant com a espai d’intercanvi entre els agents en els últims anys.
Dins del projecte Interreg Europe Ecowaste 4 food” (2017-2020), l’Agència de Residus de Catalunya va impulsar la creació del comitè estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris de Catalunya, per tal d’elaborar de manera coordinada el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).
La continuïtat del comitè més enllà del projecte europeu es va acordar a principis de 2021, donat que la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris és un tema plenament vigent impulsat per la Llei 3/2020 i que el comitè ha esdevingut un punt de trobada molt útil per als diversos agents implicats.
El comitè de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, anomenat també Comitè de Profit, està format per agents clau provinents de l’administració pública, l’àmbit empresarial, la recerca i les universitats i les entitats socials i ambientals. L’Agència de Residus de Catalunya és l’entitat responsable de la seva dinamització.
Els objectius del Comitè de Profit són:
- Generar valor a les organitzacions que en formen part a través de la seva activitat.
- Facilitar i difondre informació sobre la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya i arreu.
- Promoure i facilitar l’intercanvi d’experiències, l’aprenentatge compartit i la creació de contactes entre les organitzacions membres.
- Donar visibilitat als projectes impulsats per les organitzacions membres en l’àmbit de treball.
- Promoure el treball conjunt a partir de metodologies d’agendes compartides.
- Ser un òrgan de debat i consultiu per analitzar i debatre les qüestions que estiguin relacionades amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris i l’aprofitament dels aliments a Catalunya.
Propostes Veure tots (35)
-
Creat el
10/09/2022 -
- 0
-
Creat el
10/09/2022 -
- 0
-
Creat el
10/09/2022 -
- 0
-
Creat el
10/09/2022 -
- 0
Compartís: