" class="part-icon-bars">

Grup de treball portal Participa.gencat.cat

Grup per treballar noves funcionalitats i millores al web participa.gencat.cat

Elements per a la millora de Participa des de perspectiva consells

21/01/2019 16:34  
Retirada
Tot i que no es pugui demanar tot en aquesta tongada (perquè desbordaria la capacitat del programador o perquè requeriria consens amb els altres desenvolupadors del Decidim o per altres raons), aquí deixo algunes propostes: - Hi ha la necessitat d’agrupar diversos consells. Per exemple, el Consell de Seguretat de Catalunya hauria d’estar relacionat amb la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, de
Referència: II-PROP-2019-01-75467
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/gruptreballportalparticipa/f/2406/proposals/75467/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/gruptreballportalparticipa/f/2406/proposals/75467/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Introduir un estadi mitjà entre tot transparent i tot ocult. Permetre ocultar camps per a contenir informació no acabada de validar o per a reunions que no són obertes a tota la ciutadania.
Hashtag. Hi hauria d’haver la possibilitat d’incorporar diversos hashtags. Ja hi ha un espai específic per al comptes socials dels consells, de forma que aquest calaix hauria de ser més flexible, vinculant el consell amb hashtags de processos de participació o de fets o esdeveniments que convé seguir.
Descripció. Atès que la Direcció General d’Atenció Ciutadana elabora i manté al dia les fitxes SAC, el més operatiu i eficient és posar-hi el vincle. Cal tenir en compte que es tracta d’una informació de poc interès per a la persona ciutadana participant; només convé que hi sigui per transparència.
Àrea municipal. Incorporar “o Departament de la Generalitat”.
A qui va dirigit? No s’entén gaire a no ser que es refereix a què si el consell està associat a algun col·lectiu específic (Dones, gent

(Dones, gent gran, poble gitano, LGTB, etc.). Si és el cas, s’hauria d’especificar “Col·lectiu a qui es dirigeix”.
- Àmbit. Només permet optar entre nacional o comarca. Caldria preveure la introducció dels diferents àmbits de planificació de la Generalitat. No caldria, en l’actual estat de situació, omplir tota la informació però sí preveure que s’hi pugui introduir. I a poder ser, de forma automatitzada a partir de dades obertes (crec que l’Idescat les ofereix).
- Estructura participativa i Tipus de consell de participació, caldria entrar-hi més a fons, en una altra ocasió.
- Propòsit de l’acció. Eliminar aquest quadre, que no s’ajusta a la natura d’un consell de participació.
- Composició. L’ideal seria que el quadre tingués format de base de dades per tal de permetre la interoperatibilitat (futura) amb registres, mapes d’actors, etc.
- Tipus de consell de participació, caldrà treballar-hi en el futur en col·laboració amb la resta d’usuaris de la Plataforma perquè la classificació ac

perquè la classificació actual és poc operativa.
- Data de creació. Clarificar si és la data de creació del Consell o bé de creació de la fitxa. En tot cas, són informacions poc rellevants per a l’usuari. En canvi, s’hauria d’introduir la “Data de la darrera modificació” i que aquesta s’incorporés automàticament.
- Creat per... no aporta informació rellevant. En canvi, “autor de la darrera modificació” i poder optar entre “el Departament responsable” i “la Direcció General de Participació Ciutadana” pot ser útil en un moment determinat.
- Durada. No s’ajusta a la natura d’un consell (espai estable) de participació.
- Social. Es preveu introduir els comptes del propi consell però també convindria un altre quadre per a introduir els comptes relacionats amb la política pública (el Departament, per exemple). La raó és facilitar el desenvolupament de la comunicació pública en la política que tracta el Consell.
COMPONENT PROPOSTES.
- Proposta provinent d’una sessió. Permetre la introducció d

Permetre la introducció de propostes col·lectives per part d’un dinamitzador.
- Consens / conflicte. Binari, de les propostes anteriors.
- Arguments a favor i arguments en contra. Dos quadres separats, que permeti la seva introducció per part del dinamitzador, útil per a la presa de decisions i el retorn.
- En el futur, desenvolupar un programari d’anàlisi del discurs que automatitzi la comparació entre textos. També vàlid per als components QÜESTIONARI” i “DEBATS”.
COMPONENT CATEGORIES
- Unificar la terminologia. Aquest component només serveix per a crear eixos de debat. Seria més clar que el component se’n digués directament.
COMPONENT ADJUNTS
- Canviar el títol per Doc. adjunts. A primer cop d’ull no s’entén.
COMPONENT USUARIS DEL CONSELL DE PARTICIPACIÓ
- Introduir l’entitat. Atès que, normalment, els membres dels consells de participació estan designats per una entitat, aquesta hauria de figurar per a no perdre’n la traçabilitat.
- Introduir la data de designació, per la mateixa

Introduir la data de designació, per la mateixa raó.

Ja no entro en altres consideracions que caldrà més temps per a corregir i que són més formals (per exemple, “Assemblees privades”, que en llenguatge normal i corrent és una contradicció).

Finalment, l’estructura general també és per a experts (òrgans, què és? un fetge?; quins processos?). Desborda aquest encàrrec però Decidim necessita una interfície pensada per a la ciutadania. A llarg termini, ara no hi entrem.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...