" class="part-icon-bars">

Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà

#CogestióBEmpordà Usos i activitats de l'espai marí protegit Natura2000 "Litoral del Baix Empordà"

El litoral protegit del Baix Empordà comptarà amb un programa de seguiment científic de la biodiversitat marina

Número de adhesiones0

Equip d'investigadors recollint dades

Els diferents espais protegits del litoral del Baix Empordà comptaran ben aviat amb un programa de seguiment científic estable gràcies al contracte signat per la Universitat de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat. Fins ara aquest seguiment s’havia concentrat especialment al Parc Natural del Cap de Creus i al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Amb el nou contracte es dona un nou impuls a aquest programa i s’estén a totes les àrees incloses dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i la Xarxa Natura 2000, de les quals encara no es disposa de dades científiques tan detallades com dels parcs marins.

Aquest nou programa permetrà avançar en el coneixement sobre l’estat de conservació i les tendències principals que afecten els hàbitats i les espècies marines, un gran salt endavant en el coneixement per tal de poder aplicar les polítiques públiques necessàries per garantir la conservació d’aquests espais naturals protegits. Està dissenyat també per donar resposta al sistema de regulació basat en la gestió adaptativa i que fa necessari fer un seguiment més detallat i acurat dels indicadors de l’estat de conservació de l’ecosistema marí i dels indrets on es practiquen les diferents activitats antròpiques.

El programa es desplegarà del 2021 al 2024 i estarà coordinat pels experts Bernat Hereu (Parcs Naturals Marins) i Cristina Linares (PEIN i Xarxa Natura 2000).

Podeu llegir la informació completa del projecte en la nota de premsa publicada per la Generalitat de Catalunya.

Deja tu comentario

Inicia sesión con tu cuenta o regístrate para añadir tu comentario.

Cargando los comentarios ...