" class="part-icon-bars">

Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà

#CogestióBEmpordà Usos i activitats de l'espai marí protegit Natura2000 "Litoral del Baix Empordà"

Presentació de l'informe sobre límits al creixement de l'economia blava, a Palamós

Número d'adhesions0

El dia 4 de novembre, a les 18.30 h, a l'Espai del Peix de Palamós, i en el marc de l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2021-2022 de la Càtedra d'Estudis Marítims, de la Universitat de Girona, el Dr. Miquel Ortega, investigador de la Fundació ENT - Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (UAB), donarà una lliçó inaugural sota el títol:

15 raons i una història per les quals cal canviar el rumb en l’ús de la Mediterrània

La conferència presentarà els principals resultats de l'informe La aceleración azul del Mediterráneo español, publicat el setembre de 2021 dins la col·lecció Informes explotatorios de la Fundació ENT. L’acceleració de les activitats econòmiques que ha tingut lloc a les aigües i l’entorn costaner mediterrani espanyol en els últims seixanta anys, mostra la impossibilitat de la seva continuïtat tendencial, a causa dels límits físics i ecològics dels recursos disponibles. L'informe veu necessari plantejar escenaris econòmics alternatius que facin possible una transició que regeneri i mantingui un bon estat de l’ecosistema costaner i marí, a més d'afavorir la màxima generació i distribució del benestar produït en les activitats econòmiques.

Us animem a participar d'aquesta inauguració a l'Espai del Peix de Palamós i a debatre plegats sobre les dades presentares en l'informe.



Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...