" class="part-icon-bars">

Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà

#CogestióBEmpordà Usos i activitats de l'espai marí protegit Natura2000 "Litoral del Baix Empordà"

MPA-ENGAGE organitza dos seminaris formatius sobre canvi climàtic, vulnerabilitat i espais marins protegits

Número d'adhesions0

MPA-ENAGE organitza dos seminaris formatius en línia, oberts a la ciutadania, sobre les eines desenvolupades i implementades durant la fase del projecte “Anàlisi de la vulnerabilitat socioecològica enfront del canvi climàtic en espais marins protegits”.

Dijous i divendres 24-25 març
Anàlisi de la vulnerabilitat socioecològica en relació amb el canvi climàtic
Formulari d’inscripció

Dilluns i dimarts 4 i.5 d’abril
Protocols de seguiment de la biodiversitat en enfront del canvi climàtic
Formulari d’inscripció

Els seminaris son oberts a tothom i formen part de la capitalització del projecte MPA-ENGAGE

Projecte MPA-ENGAGE

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), a través de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i la Oficina Catalana de Canvi Climàtic, participa com a soci beneficiari en el

projecte europeu MPA-ENGAGE, cofinançat pel programa Interreg MED.

Té com a objectiu promoure les àrees marines protegides (AMP) com a espais fonamentals per a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic. Des d’un enfocament socioecològic, el projecte desenvolupa plans d'adaptació, com a mínim, en set àrees marines protegides de sis països europeus: Portofino (Itàlia); Tavolara Punta Coda Cavallo (Sardenya, Itàlia); Parc Nacional de Calanques (França); Parc Natural del Cap de Creus i espai Natura 2000 Litoral del Baix Empordà (Catalunya); Brjuni National Park (Croàcia); Zakyntos National Marine Park (Grècia); Karaburuni (Albània). El projecte implica els principals agents de cada zona: gestors, actors socioeconòmics del sector del busseig recreatiu i de la pesca artesanal, autoritats locals i regionals, centres de recerca i públic general.

 Al llarg dels anys 2020 i 2021 s’han desenvolupat les següents accions:

1.    Implementació d’anàlisi de vulnerabilitat socioecològica: ara ofereixen al públic aquests cursos de formació una vegada definida i contrastada amb la experiència del projecte la metodologia i la plataforma per entrar les dades i obtenir els resultats

2.    Implementació de protocols de seguiment de la biodiversitat: hi ha programat un altre seminari formatiu més endavant a principis d’abril.

3.    Seminari en línia sobre ciència ciutadana

4.    Redacció de Plans d’Adaptació al CC en els espais marins protegits mitjançant un procés participatiu: en el portal participa.cat hi trobareu tota la informació recollida a data desembre 2021 dels dos projectes.

Més informació del projecte a https://mpa-engage.interreg-med.eu/

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...