" class="part-icon-bars">

Agenda Rural de Catalunya

Procés participatiu sobre l'Agenda Rural de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 08/03/2022 - 08/04/2022
Fases del procés

Priorització de nuclis rurals remots

14/02/2022 20:43  

En moltes de les mesures es parla de prioritzar als nuclis rurals més petits, o micropobles. Però sovint els municipis rurals amb major risc de despoblament o manca d'oportunitats per a un desenvolupament sostenible són els municipis més allunyats de les aglomeracions urbanes. En canvi, molts municipis rurals petits estan molt ben connectats amb aquestes. Cal, per tant, prioritzar l'atenció no en els nuclis rurals petits o micropobles en general, sinó aquells que també són remots.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-02-83533
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AgendaRuralCatalunya/f/3364/proposals/83533/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AgendaRuralCatalunya/f/3364/proposals/83533/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Editat

Segons l’estudi “Nous índexs de relleu generacional al món rural” d’ Ignasi Aldomà i Josep Ramon Mòdol de la Universitat de Lleida, Ponent està vivint una situació crítica de despoblament rural en molts dels seus municipis. Per això, iniciatives com el grup d’ Eines de Repoblament Rural format el 23 de juny de l’any passat porten al capdavant de l’administració aquesta problemàtica, entregant-se als nuclis rurals de menys de 2.000 habitants per tal d’assolir una autonomia legislativa i adaptada a les capacitats d’aquests.

A més, l’Acció Climàtica ha concedit 15 milions d’euros per a la millora d’infraestructures viaries d’accés a nuclis rurals habitats, als serveis bàsics i a les explotacions agràries per tal de garantir l’accessibilitat als nuclis de població, afavorir la mobilitat arreu del territori, i evitar tant com sigui possible el despoblament.
https://www.doglikesbest.com/

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...