Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Agenda Rural de Catalunya

Procés participatiu sobre l'Agenda Rural de Catalunya

Quant a aquest procés

L'Agenda Rural de Catalunya

El món rural reivindica en el seu conjunt formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial, econòmic i social com a peça fonamental que és per a la sostenibilitat del planeta. Per aquest motiu, treballem conjuntament per construir una Agenda Rural de Catalunya que segueixi l’estratègia de desenvolupament rural europea, i que, conjuntament amb l’Agenda Urbana 2030 esdevingui l’estratègia de desenvolupament territorial sostenible sota el marc de l’Acord Nacional per l’Agenda 2030. És necessari, cabdal, situar en el centre del debat territorial i del desenvolupament sostenible a Catalunya i a Europa la importància social, cultural, mediambiental i econòmica que tenen els territoris rurals per les nostres societats. Ruralitat i Urbanitat són una simbiosi que beneficia les dues parts, i és necessari emprendre accions en comú des d’aquest prisma. La urbanitat necessita els recursos alimentaris, energètics, naturals, patrimonials i d’oci que només existiran i estaran a disposició si tenim un món rural viu i actiu. I a la vegada, la ruralitat necessita el mercat, els serveis, el potencial humà i econòmic, els visitants i els potencials habitants que li pot oferir la urbanitat. És doncs, una qüestió de país que Catalunya tingui un món rural dinàmic, diversificat i poblat. I, alhora, una zona urbana moderna i activa de la qual tots els habitants del país puguin gaudir-ne.

Amb l’objectiu de situar els territoris rurals al centre d'aquest debat, la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural, presidida pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, encomana l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya, seguint el marc de referència europeu que marca la iniciativa del Parlament Europeu per redactar una Agenda Rural Europea que fomenti el desenvolupament socioeconòmic, el creixement i la diversificació econòmica, el benestar social, la protecció de la natura i la cooperació i interconnexió amb les àrees urbanes. Aquest encàrrec va configurar la comissió redactora de l’Agenda Rural de Catalunya, formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS) amb l'objectiu de coordinar el procés per tal que la participació fos el més àmplia possible i poder elaborar una proposta d’Agenda Rural de Catalunya. 

Les diferents fases del procés com són la coordinació d'accions i entitats, les aportacions inicials, la participació temàtica i territorial i finalment el procés de redacció i de treball amb la Comissió Motora, conclouen en el document de l'Agenda Rural de Catalunya.

Amb una Agenda Rural compartida amb els actors implicats en el desenvolupament rural i sostenible aconseguirem situar el món rural al centre de l’acció política i l’interès social, cultura i econòmic. També, incidir en la priorització de polítiques i accions per a la ruralitat en el marc del nou període de programació dels fons europeus (FEDER, FEADER, FSE, entre altres).

El procés de participació de l’Agenda Rural de Catalunya

Pots consultar com ha anat el procés de participació previ al canal participa aquí.

Referència: II-PART-2021-12-449

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir