" class="part-icon-bars">

Agenda Rural de Catalunya

Procés participatiu sobre l'Agenda Rural de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 08/03/2022 - 08/04/2022
Fases del procés
Torna a la pàgina de procés

Fases del procés

 1. 1
  01/02/2021 - 31/07/2021

  Fase prèvia

  L’Agenda Rural de Catalunya ja ha desenvolupat un procés participatiu durant els mesos de febrer i juliol de 2021 el resultat del qual són els documents que podeu consultar aquí


  Entre els mesos de febrer i març de 2021 es va fer la recollida d’aportacions inicials de l’Agenda Rural de Catalunya en forma de propostes, actuacions i mesures per cadascun dels reptes definits en la fase prèvia. Al llarg del procés es van recollir un total de 282 aportacions, de les quals un 57% corresponien a reflexions d’entitats i un 43% a contribucions individuals. Aquestes 282 aportacions es van traduir en més de 4.700 accions proposades, que un cop endreçades han resultat en les pràcticament 900 accions que té l’Agenda Rural. A banda, els reptes que van rebre més aportacions en la primera fase de participació van ser el de persones, benestar i repte demogràfic (un 74% de les propostes hi fan referència) i el de la transició ecològica (71%).  

  Una segona etapa de participació va consistir en l’organització de diferents tallers, territorials i temàtics, per poder abordar de manera àmplia cadascun dels reptes del món rural i la visió col·lectiva del futur del món rural des de cada territori.

  El resultat de la participació global de l’Agenda Rural de Catalunya desenvolupat fins al moment, pel que fa al nombre de persones i entitats que van aportar en la primera etapa i el nombre de persones que s’han inscrit als diferents tallers, ha estat molt positiu. Un total de 1.247 persones han participat a nivell individual o representant alguna entitat. Destaca que en el conjunt d’activitats organitzades per fer aportacions a l’Agenda Rural de Catalunya han participat 357 entitats diferents i que pràcticament el 14 % eren persones que representaven ens locals.
 2. 2
  12/01/2022 - 15/02/2022

  Participació ciutadana

  Formes de participació

  Participació en línia: espai per propostes 

  En l’espai per propostes, qualsevol ens o persona interessada pot fer arribar les seves aportacions sobre els diferents eixos de debat sempre que se segueixin els límits del debat següents:

  • En aquest debat es contemplaran aportacions que tinguin a veure directament amb el contingut d’accions i propostes a desenvolupar de l’Agenda Rural de Catalunya.
  • Les aportacions que es vulguin fer arribar han d’estar degudament argumentades per facilitar la seva valoració.


  ESPAI PER PROPOSTES

  Aquest espai està habilitat per tal que qualsevol persona pugui fer arribar les seves propostes sobre els diferent eixos de debat descrits anteriorment.

  Cal tenir en consideració que l’Agenda Rural de Catalunya encara no és definitiva i, per tant, la correcció lingüística i ortogràfica, la maquetació i altres aspectes es desenvoluparan un cop el document estigui tancat.

  En finalitzar el procés participatiu, s'explicitarà quin impacte han tingut i com han estat recollides a l’Agenda Rural de Catalunya les aportacions rebudes.


 3. 3
  08/03/2022 - 08/04/2022

  Retorn

  Retorn referent a les aportacions del procés participatiu.