Elaboració de l'Agenda urbana de Catalunya
#agendaurbanacat Procés participatiu per identificar els reptes i oportunitats a les nostres ciutats
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Procés
Durant les últimes dècades, el món ha desenvolupat una forta concentració de la població a les zones urbanes i segons estudis de Nacions Unides es preveu que aquesta concentració vagi en augment. En el cas de Catalunya, gairebé el 80% de la població viu a municipis de més de 10.000 habitants i la influència de les àrees urbanes s’estén més enllà dels límits físics de les nostres ciutats per abastar tot el territori.
El Govern de Catalunya impulsa l'Agenda urbana de Catalunya, a través del departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb les administracions locals i d'altres entitats del teixit social català.
Per aquest motiu s'ha constituït l'Assemblea Urbana de Catalunya.
Amb la intenció de copsar la visió de la ciutadania sobre què hauria d’incloure l’Agenda Urbana i crear un marc de debat que aconsegueixi els objectius que marca l’Agenda Urbana de les Nacions Unides, iniciem el procés participatiu durant el primer semestre de l’any 2019.
Obrim un debat estratègic per concretar les diferents polítiques públiques que tindran impacte en els objectius de l’Agenda. Les aportacions que es facin s'incorporaran a la proposta de diagnosi i formaran part del seu contingut.
Objectius del procés participatiu
- Detectar les principals oportunitats i reptes que es donen a Catalunya vinculades amb el procés de creixent concentració urbana.
- Realitzar prospectiva de les propostes que ja s’estan desenvolupant en la direcció de millorar els entorns urbans.
- Recollir propostes que es puguin desenvolupar per tal de solucionar problemàtiques vinculades a la concentració urbana.
Formes de participació
La participació es pot fer de manera presencial o en línia:
- La presencial s'articularà en 6 sessions. Cada sessió constarà de tres panells de persones expertes (60 minuts) seguits per un debat entre els assistents (90 minuts) d’intercanvi d’opinions i coneixements sobre els temes exposats. Us hi podeu inscriure a "sessions presencials".
- La participació en línia es farà a través de 18 formularis temàtics que es publicaran un cop realitzades les sessions presencials. Podeu fer-ho a "participació en línia".
Temes a debatre
- Processos metabòlics
- Model de ciutat
- Mobilitat urbana
- Cohesió social
- Dimensió ciutadana
- Nova governança
Compartir: