" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

Avaluació realitzada per persones no vinculades directament a la transparència

07/11/2019 10:15  
Acceptades
En l'auto-avaluació s'hi han trobat alguns aspectes que la fan interessant, com per exemple que serveix als propis departaments per la millora del portal de transparència, ja que els fa adonar-se de les coses que no fan bé i els dóna l'oportunitat de millorar-ho. Tanmateix, aquesta ha estat també una de les crítiques que se li ha fet, d'una banda perquè fa pensar en un portal fet per a l'avaluador i no per la ciutadania. De l'altra, perquè pot provocar una manca d'objectivitat i de neutralitat. Davant aquestes dues crítiques, s'ha demanat poder introduir una lectura crítica de l'avaluació, posant distància entre avaluat i avaluador. Com a possibles solucions, s'ha plantejat: Avaluació realitzada per persones no vinculades directament a la transparència: Aquestes persones, ja siguin del Departament o d'altres departaments, podrien aportar la distància entre avaluat i avaluació. En contra d'aquesta possibilitat, s'ha destacat que pot acabar sent el mateix que abans però més llarg, perquè ha d'intervenir més gent.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

Al Portal de la transparència hi ha un apartat de contacte, on s’accedeix, entre d’altres, a la bústia de contacte de transparència i participació, que permet adreçar consultes, queixes i suggeriments a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant un formulari de contacte electrònic. No obstant això, aquest procediment no es pot considerar un mecanisme sistematitzat per conèixer la valoració que els usuaris tenen del servei. 

 

El compromís per part de la Secretaria de Transparència i Govern Obert és incorporar al Portal de la transparència una eina tecnològica que permeti a qualsevol persona l’avaluació de la seva experiència d’usuari en relació amb la informació disponible. 

 

Entre altres opcions, es valorarà incloure un sistema per donar a la persona usuària del Portal la possibilitat de puntuar les pàgines amb emoticones, o bé, respondre un breu qüestionari que, si és el cas, permeti afegir comentaris i observacions, i respondre algunes preguntes. 

 

Referència: II-PROP-2019-11-76771
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76771/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76771/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...