Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

Realització de benchmarking en busca de models ideals de transparència

07/11/2019 10:26  
Acceptada
S'ha trobat un cert consens en les tres taules sobre el fet que una avaluació amb una lògica legalista, és a dir, centrant-se en allò que la llei diu que és obligatori, és necessari perquè aquesta avaluació es fa contra aquesta llei. Tanmateix, també ha estat consensuat que l'avaluació de transparència ha d'aspirar a anar més enllà i avaluar la transparència en termes de ciutadania. Per això, s'ha proposat: Realització de benchmarking en busca de models ideals de transparència: Una proposta per trobar allò avaluable més enllà de la llei ha estat la de fer "benchmarking" en altres comunitats autònomes, veure com treballen la transparència, escollir un model òptim de transparència i, a partir d'aquí, incloure criteris a l'avaluació per apropar-se a aquest model. No hi ha hagut gaire consens en això.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La proposta depassa l’àmbit de l’objecte de la consulta pública, atès que no fa referència al model d’avaluació sinó a la naturalesa mateixa del concepte de transparència. 

 Això no obstant, aquest és un dels compromisos recollits en el Pla de Govern Obert (PGO). En concret, l’actuació és l’impuls de l’ús d’estàndards internacionals de transparència. La Generalitat de Catalunya vol apostar per adequar el model de transparència de Catalunya a les tendències regionals i internacionals a través de l’anàlisi dels models de transparència de referència a escala mundial i dels estàndards dissenyats i recomanats per les organitzacions regionals i internacionals referents en la matèria.  

 En la mateixa línia, el PGO dedica un àmbit concret al treball en xarxa amb vocació internacional. Un dels objectius operatius se centra a estar present en l’àmbit internacional per explicar el que es fa a Catalunya i per aprendre dels països capdavanters. Hi inclou cinc actuacions, entre les quals la preparació de la candidatura de la Generalitat de Catalunya per a la incorporació a l’Open Government Partnership (OGP). 

Referència: II-PROP-2019-11-76781
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76781/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76781/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Carregant els comentaris ...

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes