" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a la Llei d'universalització de l'assistència sanitària

#sanitatuniversal Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret pel qual es desenvolupa la Llei 9/2017, de 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut

Fase 2 de 2
Retorn 16/07/2019 - 15/08/2019
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Normativa

El Departament de Salut impulsa la iniciativa d’un projecte de decret pel qual es desenvolupa la Llei 9/2017, de 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut.


Objectius del nou decret

L’objectiu de la iniciativa és garantir l’efectivitat en l’accés universal a l’assistència sanitària pública i eliminar qualsevol desigualtat de les persones residents a Catalunya, així com facilitar l’aplicació de la legislació vigent en matèria d’accés a l’assistència sanitària pública.

Canvis que proposa el nou decret

Regular les condicions d’accés per a l’assistència sanitària pública a les persones residents a Catalunya que estiguin excloses d’aquest dret per la normativa específica de l’Estat (desplegament de la Llei 9/2017, de 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut). A aquest efecte, cal regular:

  • Els criteris que permetin acreditar l’arrelament a Catalunya de les persones o col·lectius en risc d’exclusió social que no estiguin empadronades en un municipi de Catalunya.
  • L’atenció sanitària urgent en cas d’insuficiència econòmica a les persones que estan a Catalunya i no són residents, si no hi ha cap tercer obligat legalment o contractualment al pagament de les despeses.
  • La situació de vulnerabilitat social o sanitària o situació d’insuficiència econòmica que doni accés a l’exempció de fer aportacions en la prestació farmacèutica.
  • L’assistència sanitària de les persones no residents a Catalunya inscrites en el Registre de catalans residents a l'exterior durant llur estada temporal a Catalunya.



Propuestas Ver todas las propuestas (5)

  • Creado el
    20/06/2019
  • Número de comentarios: 0
Les recomanacions de la Plataforma PASUCat se centren en els requisits perquè les persones no...
  • Creado el
    04/07/2019
  • Número de comentarios: 0
  • Creado el
    01/07/2019
  • Número de comentarios: 0
El Reglament ha de garantir l’assistència sanitària dels residents en risc d’exclusió social, de...
  • Creado el
    04/07/2019
  • Número de comentarios: 0
Ver todas las propuestas (5)
Qué se decide La modificació de l'articulat presentat per tal de garantir l’efectivitat en l’accés universal a l’assistència sanitària pública i eliminar qualsevol desigualtat de les persones residents a Catalunya, així com facilitar l’aplicació de la legislació vigent en matèria d’accés a l’assistència sanitària pública.
Quién participa Dirigit a ciutadania interessada en la universalització de la sanitat catalana amb càrrec a fons públics per mitjà del CatSalut
Cómo se decide A través de les aportacions dels interessats i la seva inclusió o exclusió raonada dins l'articulat del decret.
Departamento Departamento de Salud
Grupo promotor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Dispone de retorno No
Fecha de inicio 14 de junio de 2019
Fecha de finalización 30 de julio de 2019
Referencia: II-PART-2019-06-244

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/Llei9-2017/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/Llei9-2017/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

90

Participantes

206

Seguidoras

5

Propuestas

72

Adhesiones