" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a la Llei d'universalització de l'assistència sanitària

#sanitatuniversal Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret pel qual es desenvolupa la Llei 9/2017, de 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut

Fase 2 de 2
Retorn 16/07/2019 - 15/08/2019
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

El Departament de Salut impulsa la iniciativa d’un projecte de decret pel qual es desenvolupa la Llei 9/2017, de 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut.


Objectius del nou decret

L’objectiu de la iniciativa és garantir l’efectivitat en l’accés universal a l’assistència sanitària pública i eliminar qualsevol desigualtat de les persones residents a Catalunya, així com facilitar l’aplicació de la legislació vigent en matèria d’accés a l’assistència sanitària pública.

Canvis que proposa el nou decret

Regular les condicions d’accés per a l’assistència sanitària pública a les persones residents a Catalunya que estiguin excloses d’aquest dret per la normativa específica de l’Estat (desplegament de la Llei 9/2017, de 27 de juny, d'universalització de l'assistència sanitària amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut). A aquest efecte, cal regular:

 • Els criteris que permetin acreditar l’arrelament a Catalunya de les persones o col·lectius en risc d’exclusió social que no estiguin empadronades en un municipi de Catalunya.
 • L’atenció sanitària urgent en cas d’insuficiència econòmica a les persones que estan a Catalunya i no són residents, si no hi ha cap tercer obligat legalment o contractualment al pagament de les despeses.
 • La situació de vulnerabilitat social o sanitària o situació d’insuficiència econòmica que doni accés a l’exempció de fer aportacions en la prestació farmacèutica.
 • L’assistència sanitària de les persones no residents a Catalunya inscrites en el Registre de catalans residents a l'exterior durant llur estada temporal a Catalunya.Propostes Veure tots (5)

 • Creat el
  20/06/2019
 • Número de comentaris: 0
A Catalunya hi ha persones amb una disminució >33% (i amb ingressos bruts inferiors a 25.000...
 • Creat el
  01/07/2019
 • Número de comentaris: 0
El Reglament ha de garantir l’assistència sanitària dels residents en risc d’exclusió social, de...
 • Creat el
  04/07/2019
 • Número de comentaris: 0
 • Creat el
  01/07/2019
 • Número de comentaris: 0
Veure tots (5)
El que es decideix La modificació de l'articulat presentat per tal de garantir l’efectivitat en l’accés universal a l’assistència sanitària pública i eliminar qualsevol desigualtat de les persones residents a Catalunya, així com facilitar l’aplicació de la legislació vigent en matèria d’accés a l’assistència sanitària pública.
Qui hi participa Dirigit a ciutadania interessada en la universalització de la sanitat catalana amb càrrec a fons públics per mitjà del CatSalut
Com es decideix A través de les aportacions dels interessats i la seva inclusió o exclusió raonada dins l'articulat del decret.
Departament Departament de Salut
Grup promotor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Disposa de retorn No
Data d'inici 14 de Juny de 2019
Data de finalització 30 de Juliol de 2019
Referència: II-PART-2019-06-244

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/Llei9-2017/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/Llei9-2017/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

90

Participants

206

Seguidores

5

Propostes

72

Adhesions