" class="part-icon-bars">

Consulta Pública Prèvia per a la Modificació del Decret 110/2012 del 2 d’octubre, del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

Definició del futur del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

Fase 1 de 1
Propostes 11/11/2019 - 11/12/2019
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

En el cas que volgueu fer alguna proposta, tant de tria entre l'opció A i l'opció B, com de matís de l'opció B, us preguem genereu una nova proposta a la pestanya PROPOSTES. D'altra banda, si esteu d'acord amb alguna proposta ja explicitada, podeu sumar-hi el vostre recolzament.

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

En el decurs del temps de funcionament d’aquest espai de participació, creat el 2 d’octubre del 2012 mitjançant el Decret 110/2012, s’ha evidenciat la necessitat d’introduir diversos canvis en la seva regulació.

Els problemes que es voldrien solucionar són:

1) Actualment el Consell canalitza peticions de les entitats representatives de pacients a la Generalitat, en aquest sentit, es vol intensificar la possibilitat d’aprofitar els recursos i coneixements del Consell per donar suport a les entitats en forma de recomanacions.

2) Existeixen sectors de pacients que caldria integrar en la composició del Consell per ampliar la seva diversitat i representativitat.

3) Existeixen aspectes de la norma poc desenvolupats, com ara les funcions de la representació territorial del Consell.

4) S’ha detectat l’oportunitat d’aprofitar el Consell per assolir nous reptes que no es van tenir en compte en el moment de la seva creació.

Mitjançant la present proposta es pretén millorar i actualitzar la configuració del Consell de Pacients de Catalunya, així com la seva organització i funcionament per tal de reforçar tant la participació de les persones amb necessitats de salut, per mitjà de les entitats que els representen, com la presència de sectors que tenen incidència en les funcions atribuïdes al Consell i que abans no s’hi trobaven representats. 

Davant la situació descrita , les alternatives existents serien:


a) L’opció de “no fer res” o mantenir la situació actual, tot i actualitzar aquells aspectes que estan relacionats amb el lloc que ocupa el Consell dins de l’estructura del Departament de Salut, que comporta:

-       Mantenir la composició, organització i funcionament del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya.

-       No incorporar cap concepte nou en les seves funcions.

-       Actualitzar l’abscripció del Consell a l’actual estructura del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


b) L’opció proposada, que comporta:

-       Modificar el nom de l’espai estable de participació, suprimint el concepte consultiu, i anomenant-lo Consell de Pacients de Catalunya.

-       Canviar l’abscripció del Consell a la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació.

-       Canviar l’abast del Consell, especificant-lo com la representació de pacients, familiars, cuidadors i altres amb necessitats de salut.

-       Fomentar que el Consell de Pacients de Catalunya canalitzi tant les propostes de les entitats de pacients al Departament de Salut com els acords consensuats al seu si cap a les entitats de pacients, que han de fer-los extensius als seus associats.

-       Actualitzar-ne les funcions.

-       Actualitzar l’estructura del Consell, afegint al Ple actual les estructures necessàries per a donar resposta a l’actualització de les seves funcions.

-       Canviar la composició del Ple del Consell, augmentant la representació d’entitats de pacients i incorporant la representació d’altres departaments de la Generalitat de Catalunya.

-       Reforçar el desplegament territorial del Consell amb l’especificació de composició i funcions de les seves Comissions Territorials.

-       Especificar el mecanisme de renovació dels membres del Ple del Consell.

Propostes Veure tots (1)

- Fomentar que el Consell de Pacients de Catalunya canalitzi tant les propostes de les...
Veure tots (1)
El que es decideix L'opció plantejada sobre la que es definirà la modificació, o no, del Decret que regula el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
Qui hi participa Dirigit a ciutadania i entitats de pacients interessats en contribuir a la definició del futur del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
Com es decideix A través de la proposta efectuada per la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut i amb la valoració de la incorporació de modificacions recollides a través del portal Participa.gencat.cat
Departament Departament de Salut
Grup promotor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Unitat promotora Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació
Disposa de retorn No
Data d'inici 11 de Novembre de 2019
Data de finalització 11 de Desembre de 2019
Referència: II-PART-2019-11-289

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/NouCCPC/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/NouCCPC/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

1

Participants

3

Seguidores

1

Propostes