" class="part-icon-bars">

Jo participo en el futur de la Producció Ecològica

#produccióecològica Procés participatiu del Pla d'Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica 2023-2027

Fase 5 de 6
Fase d'elaboració del Pla 05/05/2022 - 30/09/2022
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Podeu visualitzar la gravació de la sessió informativa, celebrada el 17 de gener, a través del següent enllaç.

Si voleu veure l'esborrany del resum de cada sessió, heu de clicar a la trobada corresponent on vàreu assistir, i trobareu l'enllaç. S'anirant publicant els esborranys durant els propers dies. Per conèixer globalment els elements recollits durant les sessions de producció, elaboració, comerç i distribució, consum i coneixement, us podeu descarregar aquest document sintètic, de treball.

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Proceso

Amb l’objectiu de potenciar la transició cap a un sistema alimentari més sostenible, consolidant els esforços dels agricultors i la resta d'actors de la cadena agroalimentaria per fer front al canvi climàtic, protegir el medi ambient i preservar la biodiversitat, es proposa un nou instrument de foment en forma de Pla d’Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica 2023-2027 (en endavant, Pla d’Acció).

Tenint en compte el gran creixement que ha tingut el sector ecològic en els darrers anys, així com la necessitat de seguir fomentant el desenvolupament harmònic de tota la cadena de valor dels productes ecològics, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural es proposa elaborar un nou Pla d’Acció pels propers anys.


El principal objectiu estratègic del procés de participació és aconseguir un Pla d’Acció de més qualitat i millorar la governança amb els agents afectats en el seu desplegament i aplicació en forma d’accions i polítiques públiques.

Aquest procés, que compta amb el suport i l'assessorament del Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica, vol actualitzar la diagnosi de la situació del sector i recollir propostes per enriquir i millorar el contingut i l’aplicació d’aquest Pla d’Acció.

Objectius generals

  • Objectiu 1 Donar veu a tots els actors relacionats directa o indirectament amb la producció i consum dels productes ecològics.
  • Objectiu 2 Conèixer la situació actual del sector a partir dels propis actors.
  • Objectiu 3 Orientar la redacció del Pla d'acció.


Objectius específics

  • Objectiu 1 Identificar tots els actors necessaris pel desenvolupament del sector ecològic a Catalunya.
  • Objectiu 2 Identificar les problemàtiques i necessitats dels diferents actors del sector ecològic.
  • Objectiu 3 Recollir propostes d’actuació relacionades amb el desenvolupament de les produccions i el consum de productes ecològics.


La fase de diagnosi consistirà en diferents sessions de debat dinamitzades per experts per cada perfil d’actors detallat que giraran al voltant dels 3 eixos del Pla d’Acció, que són els següents:

  1. Estimular la demanda i garantir la confiança dels consumidors
  2. Estimular la conversió i consolidar totes les baules de la cadena de valor de la producció ecològica
  3. Incrementar la contribució de la producció ecològica al medi ambient i a la sostenibilitat del sistema alimentariDocumentos relacionados

Documents resultants del procés participatiu (resums, actes, ...)

Pòsters exposats a l'espai de trobada i intercanvi, en el marc del II Congrés Català de Producció Agroalimentària Ecològica

Resultats sessions autogestionades

Propuestas Ver todas las propuestas (7)

Ver todas las propuestas (7)
Quién participa Procés obert a tota la ciutadania, si bé es debatrà específicament amb organitzacions agràries, pagesia i entitats relacionades amb la producció ecològica; elaboradors i entitats relacionades amb l’elaboració alimentària; comerç i distribució dels productes ecològics; restauració col·lectiva; consumidors i associacions de consum; administracions; sector de recerca, innovació, formació, assessorament i dinamització.
Cómo se decide Pla d'Acció per al Desenvolupament de la Producció Ecològica 2023-2027
Departamento Departamento de Acción Climática, Alimentación y Agenda Rural
Ámbito Producció Agroalimentària Ecològica
Grupo promotor Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Unidad promotora Servei d'Ordenació Agrícola
Entidades dinamizadoras Arc Mediació Ambiental
Dispone de retorno No
Fecha de inicio 15 de enero de 2022
Fecha de finalización 4 de mayo de 2022
Referencia: II-PART-2021-09-418

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PAE/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PAE/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

315

Participantes

620

Seguidoras

33

Comentarios

7

Propuestas

15

Adhesiones

12

Encuentros

134

Respuestas